Felhő: az adatbiztonság aggasztja a leendő felhasználókat

felhoA T-Systems Magyarország mintegy négyszáz céggel készített, 2014-es kutatása szerint jelenleg a privát felhő a vállalkozások negyedének jelent vonzó alternatívát valamilyen on-premise megoldással szemben, azonban a megkérdezett cégek több mint fele továbbra is elutasító a publikus és hibrid felhőszolgáltatásokkal szemben. Nem véletlenül: a publikus és a hibrid megoldásokkal szembeni averziók egyik elsődleges oka az, hogy úgy gondolják, nem biztosítható a felhőben tárolt adatok abszolút biztonsága. Nem arról van szó, hogy a publikus felhő „szivárog”, hanem arról, hogy az adatkezelés biztonságával kapcsolatban támasztott jogi előírásoknak (és ügyfélelvárásoknak) egy publikus megoldás esetében még számos jogi szempontból tisztázatlan kérdés van napirenden.

Részben a tisztázatlanságok miatt, részben pedig azért, mert egy új technológiai megközelítésről van szó, sok iparágban jogszabály határozza meg, hogy az informatikai infrastruktúra mely elemei kerülhetnek egyáltalán külső szolgáltatóhoz, és melyek nem (jellemzően az érzékeny adatokat kezelő szervezetek, illetve a valamilyen szempontból kritikusnak minősített infrastruktúrához tartozó közmű-vállalatoknál). A privát, vagyis a saját, dedikált felhő a publikus vagy hibrid felhőmegoldásokénál jóval zártabb rendszert képez, amely garantálja az ügyfél számára azt, hogy más cégektől elkülönült infrastruktúrán tudja működtetni saját informatikai rendszerét, és ez sok vezető szemében garanciát jelent a stabil és kontrollált működésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kell: itt az Acer 25 collos, kávamentes monitora

csü ápr 9 , 2015
Az Acer bemutatta új, 25 col képátlós H257HU monitorát, kávamentes kialakítással, WQHD felbontással. Az Acer H257HU futurisztikus, szálcsiszolt fém borítású talppal rendelkezik. Mindemellett a felső rész csillogó és egyben fényes ezüst vonalvezetést hordoz. A társaság közleménye szerint a Zero Frame dizájnnak és az IPS technológiának köszönhetően a betekintési felület növekedett, […]
monitor

És még ez is...