Felhő: 2,5 millió új munkahely Európában

felhoA felhő alapú szolgáltatások az informatikai iparág egyik legdinamikusabban fejlődő területét jelentik, hiszen az EU felmérése szerint ezeknek köszönhetően a kontinens országainak összesített GDP-je évente mintegy 160 milliárd euróval nő. Hazánkban a kis- és középvállalkozások (kkv) azonban sok esetben ódzkodnak használatuktól, részben biztonsági aggályok miatt — hangzott le a Telenor Cloud Meetupon.

„A felhőszolgáltatások gyorsítani fogják a gazdasági növekedést Európában és az egész világon. Az IDC és az EMC kutatásai szerint 2020-ra közel 180-szorosára, azaz 320 zetabájtra növekszik az interneten tárolt adatok mennyisége a 2012-es 1,8 zetabájtról. Az Európai Bizottság arra számít, hogy a felhőnek köszönhetően 2020-ra 2,5 millió új állás jön létre Európában” – jelentette ki az eseményen Bernd Becker, az EuroCloud Europe elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az NSA lehallgatta az EBESZ bécsi székházát is

hét máj 26 , 2014
Az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) dolgozói lehallgatták az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) bécsi székházát – írja az osztrák Die Presse-re hivatkozva az Oroszország Hangja. A lap egy német újságíró értesüléseire hivatkozik, aki Edward Snowden, az amerikai titkosszolgálatok egykori dolgozója archívumához kapott hozzáférést. Kiderült, hogy a Fehér Ház többek […]

Friss, ropogós