Felemás negyedévet zárt a Lenovo

A Lenovo forgalma emelkedett, nyeresége pedig csökkent a vállalat 2016/17-es pénzügyi éve negyedik negyedévében éves összehasonlításban – derül ki a vállalat jelentéséből.

A kínai társaság a márciussal záródó pénzügyi évének negyedik negyedévében 9,6 milliárd dollár, az előző évinél 4,9 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett 107 millió dollár nettó nyereséget ért el, 41 százalékkal kisebbet az egy évvel korábbi 180 milliónál. Az egész éves nyereség a tavalyi veszteséges év után 535 millió dollár volt a márciussal záródó pénzügyi évben, amely nem érte el az elemzői várakozásokat. A cég negyedik negyedéves bruttó eredménye tíz százalékkal 1,37 milliárd dollárra csökkent, bevételarányos jövedelmezősége 14,3 százalék lett a negyedik negyedévben. A működési eredmény hetven százalékkal 74 millió dollárra csökkent.

A Lenovo mindhárom üzletága, az adatközpont, a mobil készülék, valamint a személyi számítógép nehézségekkel nézett szembe a negyedév folyamán. Egyebek mellett az alkatrészek hiánya okozott problémát, amely immár az akkumulátorok területére is kiterjedt, döntően amiatt, hogy egyre nagyobb az igény a járműveknél is az akkumulátorok iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre már: júniusban útjára indulhat a Digitális jólét program 2.0

szo máj 27 , 2017
Júniusban útjára indulhat a Digitális jólét program (DJP) 2.0, és még idén az okosváros-fejlesztéshez (smart city) kapcsolódóan legalább öt-hat kísérleti, úgynevezett pilotprojektet akarnak elindítani – közölte a programért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás azt mondta: a DJP bővítésének stratégiája elkészült, legkésőbb júniusban megszülethet a kormánydöntés, és csaknem két tucat új […]

Friss, ropogós