Fejlesztőközpontot nyitott egy navigációs szoftvereket készítő cég Szegeden

nngFejlesztőközpontot nyitott az NNG Szegeden. Az autóipari navigációs megoldásokat készítő cég jelenleg harminc embert alkalmaz a Tisza-parti városban, ezt a létszámot néhány hónapon belül ötven, középtávon kétszáz főre kívánják emelni – közölte Szombathelyi Péter megbízott vezérigazgató. A szoftverfejlesztő cég választása azért esett Szegedre, mert az egyetemen hosszabb ideje magas színvonalú informatikai képzés folyik, és a városban több sikeres informatikai beruházás valósult már meg – közölte a vezérigazgató.

Fritz Zsombor, az NNG új fejlesztői központjának vezetője kifejtette, a szegedi fejlesztők már most a cég történetének egyik legnagyobb globális projektjén dolgoznak. A szakember hangsúlyozta, a központ együttműködése rendkívül szoros a Szegedi Tudományegyetemmel, csaknem húsz közös projektjük van a felsőoktatási intézménnyel, ahol tíz kutató folyamatosan az NNG megrendelésein dolgozik, a hallgatók számára pedig már kurzust is hirdetett a cég.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csúcson az Extreme Digital

csü júl 9 , 2015
Elsőként készült nyilvános rangsor a legnagyobb magyar e-kereskedőkről 2014-es internetes értékesítésük nagysága alapján. A GKI Digital kutatásának eredményei szerint az Extreme Digital a legnagyobb forgalmú online kereskedés Magyarországon. TOP 10 1. Extreme Digital (magyar tulajdonú cég) 2. Mall.hu 3. Libri–Shopline (magyar tulajdonú cég) 4. Media Markt 5. Bónusz Brigád (magyar […]