Fehérgalléros: a rendőrségtől csalt ki háromszázezer forintot egy informatikus

bilincsHamis levéllel a saját számlájára utaltatott a rendőrséggel háromszázezer forintot egy keszthelyi férfi, aki egy korábbi takarékszövetkezeti rablás nyomravezetői díját szerezte meg ezzel a csalással, bár két nap múlva önként visszautalta a pénzt.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a férfi elleni vádemelés kapcsán felidézte, hogy még 2012-ben egy keszthelyi takarékszövetkezeti fiókban elkövetett rablás miatt indított nyomozást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A pénzintézet akkor háromszázezer forint nyomravezetői jutalmat ajánlott fel, és a pénzt át is utalta a főkapitányság letéti számlájára. A nyomozás azonban nem vezetett eredményre, egy évvel később fel is függesztették az eljárást.

A takarékszövetkezetnél informatikusként dolgozott a 35 éves férfi, aki anyagi gondjai megoldására azt találta ki, hogy megszerzi a nyomravezetői díjat. Idén februárban a rendőrségnek elküldött egy a pénzintézet fejlécével ellátott levelet, amelyben a kitűzött díj visszavonása miatt az összeg átutalását kérte, bankszámlaszámként pedig a sajátját adta meg. A zalai főkapitányság néhány nap múlva át is utalta a pénzt a vádlottnak, aki két nappal később meggondolta magát, és inkább visszautalta a rendőrségnek a kicsalt összeget. A főkapitányság ezt furcsállva felvette a kapcsolatot a takarékszövetkezettel, ekkor derült ki a csalás.

Kár nem keletkezett, a takarékszövetkezetnek egy hét múlva a rendőrség átutalta a hozzá visszajuttatott összeget. A pénzintézet volt informatikusa ellen csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jön az ADATA SD700 3D NAND SSD külső meghajtója

pén nov 18 , 2016
Az ADATA Technology bemutatta az SD700 külső meghajtóját. Az SD700-ban elsőként jelennek meg a 3D NAND technológiával gyártott SSD chipek. Az eszköz IP68 víz és porálló és masszív kialakításából adódóan katonai minősítésű ütésállósággal rendelkezik. Az SD700 USB 3.1 Gen 1 csatlakozó használ, így használhatjuk Windows, Mac OS és Android eszközökkel […]