Fegyház vár a pillangókéses telefonrablóra

A Monori Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki pillangókéssel fenyegetőzve rabolt ki egy 16 éves fiút és egy férfit Monoron.

A bűnügy vádlottja 2017 karácsony este felfigyelt egy férfira és két fiúra Monoron, egy sörözőben. Elhatározta, hogy megszerzi a telefonjaikat. Utánuk ment az utcán, utolérte őket és mondvacsinált ürüggyel beléjük kötött. Kérdőre vonta a férfit, hogy feltöltött róla egy videofelvételt az internetre, és követelte, hogy mutassa meg a telefonján lévő felvételeket. A férfi elővette a mobiltelefonját és mutatta a vádlottnak, hogy azon semmilyen felvétel nincs. A vádlott ekkor elővett egy pillangókést, azzal hadonászott és mindhármójukat sorba állította az utcán. Kiabált, fenyegetőzött, hogy mindenkit nyakon fog szúrni, majd egy alkalommal megütötte az egyik fiút, aki elszaladt.

A másik fiút és a férfit azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkukat, ha nem adják át a telefonjaikat. Ők félelmükben nem mertek ellenállni. A vádlott mindkét sértett mobiltelefonját elvette. A férfit még aznap este egy szabálysértés elkövetése miatt Budapesten előállították, és megtalálták nála a pár órával korábban megszerzett, egyenként harmincezer forint értékű telefonokat. Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Hiventures az élbolya játszotta magát

ked máj 8 , 2018
A Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő röviddel az első sikeres évének zárása után máris újabb hatalmas sikert könyvelhet el. 2018 első negyedéves eredményei alapján két független nemzetközi szervezet – a Crunchbase és Dow Jones – egyaránt Európában az első, nemzetközi szinten pedig a harmadik helyre sorolta a szervezetet a legaktívabb befektetők rangsorában. […]