Februárban harmadával nőtt a chipek eladása a világon

processzorFebruárban a félvezetők globális értékesítése 32,4 százalékkal, 52,48 milliárd dollárra ugrott éves szinten a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA adatai szerint. Januárral összevetve a növekedés 3,4 százalék volt. John Neufer, a SIA elnök-vezérigazgatója elmondta: “a globális chipeladások továbbra is magas szinten maradtak februárban, amikor már a tizenegyedik egymást követő hónapban mértek több mint húsz százalékos éves szintű növekedést”. Hozzátette, hogy az amerikai kontinensen az eladások továbbra is felülmúlták a többi regionális piacot.

Februárban Észak- és Dél-Amerikában 43,2 százalékkal, Kínában 21,8 százalékkal, Európában 29,3 százalékkal, Japánban 21,6 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kína és Japán nélkül) 41,4 százalékkal nőtt a félvezető értékesítés éves összevetésben. Januárhoz képest Észak- és Dél-Amerikában 3 százalékkal, Japánban 1,3 százalékkal, Kínában pedig 2,3 százalékkal csökkentek az eladások februárban, miközben Európában 1,4 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 18,6 százalékkal nőttek.

A SIA az amerikai félvezetőgyártó ágazat körülbelül 98 százalékát és a világ nem amerikai chipgyártóinak mintegy 65 százalékát képviseli.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Drónkutató központ is lesz Zalaegerszegen

hét ápr 11 , 2022
Drónkutatási és -fejlesztési központot alakítanak ki Zalaegerszegen húszmilliárd forintos beruházással, nagyjából kétszáz munkahelyet teremtve – közölte a város polgármestere. Balaicz Zoltán a városi közgyűlés napirendjéről szóló tájékoztatóján azt mondta, Magyarország a drónok alkalmazása, kutatása és fejlesztése területén vezető szerepet kíván kivívni. A város jelentős gazdaságfejlesztési programjához kapcsolódva alakítják ki Zalaegerszegen […]
Mars drón

Friss, ropogós