FCC: Hiába kerül sokba, lecserélik a kínai eszközöket

Szövetségi Hírközlési BizottságA Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) szerint több pénzre van szükség az amerikai távközlési vállalatok számára a kínai berendezések eltávolításához.

Az FCC azt közölte, hogy a szövetségi támogatást kapó amerikai távközlési vállalatok közel negyven százalékának további kormányzati támogatásra van szüksége ahhoz, hogy a Huawei és a ZTE kínai távközlési cégek által gyártott berendezéseket eltávolítsák az amerikai vezeték nélküli hálózatokból, új lapot nyit a biztonsági kockázatok kezelése érdekében. Az FCC szerint a berendezések eltávolítása a becslések szerint 4,98 milliárd dollárba kerül, de a Kongresszus csak 1,9 milliárd dollárt hagyott jóvá a „rip and replace” programra.

Jessica Rosenworcel, az FCC elnöke felszólította a kongresszust a sürgős további finanszírozásra, figyelmeztetve, hogy a visszatérítési programban részt vevő egyes szolgáltatók a közelmúltban közölték az FCC-vel, „hogy jelentős következményekkel számolnak, amelyek a teljes finanszírozás hiányából adódhatnak, beleértve azt is, hogy le kell állítaniuk hálózataikat”. A Fehér Ház októberben további 3,1 milliárd dollárt kért a kínai távközlési óriáscégek által gyártott berendezések eltávolításának további finanszírozására, de a kongresszus nem lépett.

A kongresszus 2019-ben utasította az FCC-t,

hogy kötelezze a szövetségi támogatásban részesülő amerikai távközlési szolgáltatókat, hogy tisztítsák meg hálózataikat a kínai távközlési berendezésektől. A törvény értelmében az FCC először a kétmillió vagy annál kevesebb ügyféllel rendelkező kérelmezőknek juttat támogatást, és ők a csereköltségek mindössze 39,5 százalékát kapják meg. Miután megkapták a kezdeti részleges finanszírozást, a távközlési vállalatoknak május 29-től 2025. február 4-ig tartó határidőkkel kell számolniuk a Huawei és a ZTE összes kommunikációs berendezésének és szolgáltatásának eltávolítására, cseréjére és ártalmatlanítására – közölte az FCC.

Az FCC szerint mivel a programban részt vevő távközlési szolgáltatók „az ország számos vidéki és távoli területét szolgálják ki, ahol ők lehetnek az egyetlen mobil szélessávú szolgáltató, hálózatuk egészének vagy egy részének leállítása megszüntetheti az egyetlen szolgáltatót a egyes régiókban”. Rosenworcel hozzátette, hogy ha a szolgáltatók „nem távolítanák el, cserélnék le és ártalmatlanítanák teljes mértékben a hatálya alá tartozó berendezéseket és szolgáltatásokat, az nemzetbiztonsági aggályokat vetne fel, mivel a hálózatokban nem biztonságos berendezések és szolgáltatások maradnának”.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újraindult az it-rendszer és a forgalom is a határátkelőhelyeken

hét máj 6 , 2024
ShareTweetPinShareInformatikai probléma miatt hosszabb várakozási idővel kell számolni több határszakaszon és a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is hétfő délután – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a honlapján. A probléma 15 óra 15 perckor keletkezett – írták, jelezve: a hiba elhárítását megkezdték a szakemberek. A külföldre utazóknak azt ajánlják, hogy […]
RUTIN alkalmazás

És még ez is...