Fájhat: a Disney+ négymillió előfizetőt vesztett

Disney+A Disney+ streamingszolgáltató előfizetőinek száma az első negyedévben négymillióval csökkent Indiában a krikettközvetítési jogok elvesztése miatt.

A The Guardian cikke szerint a Disney+ előfizetői létszáma január és március között 158 millióra esett vissza. A legtöbb előfizetőt a streamingszolgáltató Indiában veszítette el, ugyanis nem tudta megtartani a Premier League krikettmérkőzések közvetítési jogait. A Disney+ előfizetőinek száma az Egyesült Államokban és Kanadában is 300 ezerrel csökkent azt követően, hogy a vállalat decemberben megemelte az előfizetési árait.

A The Guardian ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy a Disney+ az elmúlt egy évben 1,1 milliárd dollárról 659 millió dollárra csökkentette működési veszteségét, többek között az áremelésekkel. A Disney vállalat vidámparkjainak bevétele az elmúlt évben 23 százalékkal nőtt, és elérte a 2,2 milliárd dollárt. A hagyományos televíziós ágazat bevétele viszont 1,8 milliárd dollár volt, ami 35 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest.

Bob Iger, a Walt Disney vezérigazgatója elmondta, hogy egy olyan új szolgáltatást terveznek, ami a Disney+ családi és a Hulu szórakoztató tartalmait egyesíti. A Disney és más vállalatok az elmúlt években dollármilliárdokat fordítottak a streamingszolgáltatásokra, hogy felvegyék a versenyt a Netflixszel, amelynek 232,5 millió előfizetője van.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MTA: Folytassa Freund

pén máj 12 , 2023
Nagy többséggel ismét Freund Tamás neurobiológust választották a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökévé a tudós testület 196. közgyűlésén. Freund mellett – aki az egyetlen jelölt volt az elnöki posztra – újabb hároméves vezetői megbízatást kapott a főtitkár, Kollár László Péter építőmérnök és a főtitkárhelyettes, Erdei Anna immunológus is. Nem változott […]
Freund Tamás

És még ez is...