Facebook botrány: a román szocdemek elhatárolódnak

Cáfolja a romániai Szociáldemokrata Párt (PSD), hogy bármilyen formában együttműködött volna az Cambridge Analytica nevű tanácsadó céggel. Az erről szóló közleményt azt követően adta ki a nagyobbik kormánypárt, hogy a Facebook-felhasználók adatainak politikai felhasználásával kapcsolatos botrány közepette egy brit politikai tanácsadó, Rupert Wolfe Murray az Associated Press amerikai hírügynökségnek nyilatkozva azt állította, 2016-ban – amikor Romániában tevékenykedett – a Cambridge Analytica nevű vállalat meg akarta bízni, hogy segítsen a PSD kampányában. Murray állítása szerint elutasította a felkérést, arra hivatkozva, hogy nem dolgozik politikai pártoknak. Az SCL Cambridge Analytica az AP megkeresésére cáfolta, hogy közreműködött volna a 2016-os romániai választási kampányban.

Az EFE hírügynökség szerint az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (FTC) vizsgálatot indított a Facebook ellen, miután felmerült a gyanú, hogy a közösségi portál működtetői hozzáférést biztosítottak egy, a Donald Trump választási kampányában érdekelt cégnek ötvenmillió felhasználó bizalmas adataihoz, amelyeket aztán politikai célokra használtak fel. Az elmúlt hétvégén nyilvánosságra hozott információk szerint a Cambridge Analytica vállalatnak 2014 óta hozzáférése volt a Facebook-felhasználók adataihoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bűvösvölgyben zárult az idei mozgóképkultúra és médiaismeret OKTV

hét márc 26 , 2018
Lezárult a mozgóképkultúra és médiaismeret tantárgy Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) szóbeli döntője, amelyet első alkalommal idén rendeztek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Bűvösvölgy médiaértés-oktató központjában – közölte a hatóság. Mint írják, a legjobb nyolc diáknak először az írásbeli döntőn készített esszéjét kellett vitában megvédenie, majd gyakorlati feladatként […]
osztály