Ezt teheted, hogy ne kopasszanak meg a telefonos csalók

bambaA Tapolcai Rendőrkapitányságon 2016. június 20-án feljelentést tett egy 63 éves tapolcai férfi, akit egy eddig ismeretlen tettes megpróbált becsapni. A sértettet egy mobiltelefon-társaság ügyintézőjeként bemutatkozva hívta fel telefonján egy ismeretlen férfi azzal, hogy nyereményjátékukon kisorsolták, ezért 75 ezer forintot nyert. A telefonáló közölte a férfival, a nyereményt abban az esetben kaphatja meg, ha bankautomatán keresztül feltölt 15 ezer forintot egy megadott telefonszámra. A férfi az utasításoknak eleget tett, de a feltöltés végrehajtása ellenére az ígért összeghez nem jutott hozzá. A Tapolcai Rendőrkapitányság vizsgálja az ügy körülményeit.

A rendőrkapitányság munkatársai azt tanácsolják, hogy ha hasonló telefonhívást kapnak, ne teljesítsék a telefonáló kérését. Ha nem vettek részt nyereményjátékon, akkor biztosan nem is nyerhettek. Amennyiben részt vettek nyereményjátékon, tájékozódjanak a játék szervezőjének internetes oldalán vagy telefonszámán. Bankkártyájuk adatait fokozott óvatossággal kezeljék, ne adják ki sem telefonos megkeresések, sem közösségi oldalon történő felhívások esetén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvan a vállalkozók legjobb barátja

hét jún 27 , 2016
Az informatika a vállalkozások legjobb barátja — jelentette ki köszöntőjében Ballai Máté, megyei IKT-tanácsadó a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara információs napján. A „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan” című rendezvényen egy olyan pályázati lehetőségről tájékozódhattak a kis- és középvállalkozók, amelynek segítségével behozhatják informatikai lemaradásukat, ezzel növelhetik versenyképességüket. Az eseményen […]

Friss, ropogós