Ezért zarándokolnak a népek a Jóbarátok miatt a Central Kávézóhoz I.

Rejtély miért zarándokolnak el sokan a Jóbarátokból ismert Central Kávézóhoz, vagy mi okozhatja a töretlen népszerűségét a gazdagréti Szomszédok panelházainak, ám az Invitel sorozatszakértője, Hermann Veronika elárulja a jó lokáció választás titkát.

Számtalan sorozat neve egy városra vagy konkrét helyszínre utal, ami sokszor nem is tudatosul bennünk, míg azon nem kapjuk magunkat, hogy új úticélok kerülnek fel képzeletbeli utazós listánkra. A helyszínek pedig mindig is nagy hatással voltak az adott sorozat karakterére, néhány szériát kifejezetten ezekre építettek: a Helyszínelők esetében például a New York-i és a Los Angeles-i szál is teljesen elkülönült. A lokáció tudatos kiválasztása azonban nem csak a sorozatok történeteinek alakulása miatt érdekes, hanem a helyszín kulturális továbbélése szempontjából is jelentős hatással bír.

Azok a sorozatkészítők, akik olyan, jól ismert helyszíneket, szimbólumokat, épületeket választanak, mint például New York, a kaliforniai óceánpart, vagy a seattle-i Space Needle – amely utóbbi például a Fox csatornán sugározott Grace Klinika szinte összes epizódjában felbukkan – mondhatni biztosra mennek. Eleve híres, sajátos atmoszférával rendelkező helyekről van szó, amelyeket később az izgalmas történet és a jó karakterek tesznek még inkább kívánatossá. A másik változat szerint éppen, hogy ismeretlen, vagy eddig eldugott helyeket emelnek kultikus szériák és imádott szereplők vonzó látványossággá és célponttá. Ilyen például a Dallas-ból ismert Southfork Ranch, vagy a Highclere Castle-t ismertté tevő Downtown Abbey.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Óriási az ASRock mini alaplapja

csü okt 26 , 2017
Az ASRock kitörő örömmel jelenti be új Intel X299 platformját, amelyből nem hiányzik a szufla, ugyanakkor olyan kicsi, hogy csak na. A mini-ITX minden fontos funkcióval rendelkezik. Az X299E-ITX/ac az X299 platformra épül, így az elérhető legjobb feldolgozási teljesítményt nyújtja. Két Intel Gigabit Lan csatlakozóval és 2,4/5GHz-es 802.11ac WiFi kétcsatornás vezeték […]

Friss, ropogós