Ezért törik fel a Facebook fiókokat

Art by Michael Glenwood
Art by Michael Glenwood

A kiberbűnözők azért próbálják feltörni, vagy káros szoftvert juttatni a Facebook fiókokat, hogy a nevünkben lájkolhatnak furcsa dolgokat, valamint kérdéses árukat és szolgáltatásokat népszerűsítsenek a felhasználói fiókunkon keresztül. A felhasználók sokféleképpen megfertőződhetnek: statisztikák szerint, öt adathalászati próbálkozásból egynek a Facebook értesítések a célpontjai. Emiatt kifejezetten figyelni kell, amikor a közösségi hálózattól e-maileket kapunk, mert fennáll a veszélye, hogy hamisak, és a kifejezetten a Facebook-használókat célzó szép számú trójai valamelyikét terjesztik.

Ha bármikor felfedezünk olyan lájkolásokat, amelyek nem tőlünk származnak, vagy fennáll a gyanúja, hogy a számítógépünk vagy az okostelefonunk fertőzött, akkor javasolt egy alapos szkennelést elvégezni egy fejlett biztonsági programmal, hogy elkerüljük a Facebook fiókunk fertőzés miatti felfüggesztését. A biztonsági ellenőrzéshez több ingyenes megoldás is található a neten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fura vezetőváltás a TÜV Rheinland magyar leányánál

sze júl 15 , 2015
Meglepő, de egyáltalán nem mulatságos, hogy a TÜV Rheinland Intercert Kft. ügyvezető igazgatóját Karászi Zoltánt a kölni székhelyű tulajdonos a TÜV Rheinland AG. július 1-től visszahívta és helyette Aodh Mac Fhionnbhairrt bízta meg a magyar vállalat igazgatói feladatinak ellátásával. A visszahívás tényén kívül a tulajdonos más információt nem adott ki. […]

Friss, ropogós