Ezért ne válassz RGBW paneles tévét:nem minden UHD, ami annak tűnik

monitorElőző cikkünkben óva intettünk az RGBW paneles tévéktől. Ismét néhány hasznos részletre hívjuk fel a figyelmet, amelyekre érdemes odafigyelni amikor UHD TV-t választunk, hogy biztosan az elvárt prémium képminőséget vegyük meg.

Az RGBW panelek fehér pixelei csökkentik a tévé színhűségét, mivel általuk a fehértől eltérő valamennyi szín kevésbé élénken jelenik meg. Ráadásul az RGB képpontok közötti fehér pixeleknek köszönhetően a vonalak szaggatottak lesznek, így a képernyő nem képes azokat tisztán és egyenletesen megjeleníteni. A fényerőre, képtisztaságra és élességre gyakorolt hatásával az RGBW pixelstruktúra ezért jóval gyengébb vizuális élményt nyújt, mint a valódi 4K felbontást biztosító RGB változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hétvégén kevesebbet vásárolunk online is

pén nov 20 , 2015
Fekete péntekkel kezdődik a karácsonyi szezon az e-kereskedelemben, miközben a hétvégi boltzár ellenére vasárnap továbbra sem vásárolunk többet online – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, Online Kiskereskedelmi Index (OKI) kutatás-sorozatának idei negyedik felméréséből. az online kiskereskedelemben a vásárlások száma jellemzően a hét első három napjában a […]
Kiskereskedelem, kosár