Ezért hálás lesz a mobilod: itt a hosszú élettartamú akkumulátor titka

2

akkumulatorA mobileszközök gondos ápolása jelentősen megnövelheti az üzemidőt, a telefon élettartamát és elősegíti a mindennapos kényelmes használatot is. Most megmutatjuk, hogyan lehet egyszerűen, csupán négy lépésben karbantartani okoskészülékünket, hogy az úgy működjön, mint mikor először a kezünkbe vettük.

A háttérben futó vagy csak ritkán használt applikációk nagyon gyorsan felemészthetik a telefon energiáját. Éppen ezért rendkívül fontos rendet tartani a számtalan alkalmazás között, hogy kevesebbszer kelljen újratölteni az eszközünket. Érdemes rendszeresen végigböngészni a telepített applikációkat és eltávolítani azokat, amelyekre tulajdonképpen nincs is szükségünk. A legtöbb telefonon a kilépés gomb megnyomása után az alkalmazások továbbra is futnak a háttérben, de a hosszabb üzemidő érdekében ezeket mindig zárjuk be! Sok energiát spórolhatunk, ha odafigyelünk a hálózati kapcsolatok beállításaira, például a használaton kívüli wifit vagy GPS-t mindig érdemes kikapcsolni. Tovább csökkenthetjük az energiafogyasztást a legtöbb készülékben már fellelhető energiatakarékos és ultra-energiatakarékos mód aktiválásával is.

2 thoughts on “Ezért hálás lesz a mobilod: itt a hosszú élettartamú akkumulátor titka

  1. Konkrét tesztekkel bizonyították, hogy üzleti kategóriás telefonon bezárogatni az alkalmazásokat több energiát igényel, mint hagyni őket "futni" a háttérben. Bezárogatni a wifit a meg a gps-t az meg a tipikus önszívatás iskolapéldája.

    Ami a legnagyobb fogyasztó, az a kijelző, annak a használatát kell a minimumra csökkenteni!

  2. Zászlóshajók dögivel a piacon, akkumulátor teljesítmény egy nap majdnem. Ez a XXI. században nevetséges!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ilyen lesz a jövő internete

csü nov 19 , 2015
Az internetes protokollok fejlesztésébe aktívan bekapcsolódó Xerox szakemberei szerint a jövőben a tartalom-központú hálózat (Content-Centric Networking/CCN) lehet a kiút annak érdekében, hogy az interneten átmenő hatalmas és egyre bővülő információtömeget könnyebben lehessen kezelni, feldolgozni. 1991-ben az internetet elsősorban arra találták ki, hogy támogassa a két gép közti gyors, egyszerű és […]
Internet, adsl, router, internet

És még ez is...