Ez úton öleljük azokat a programozókat, akik gyaloglással gyűjtenek pénzt fogyatékos fiataloknak

A Liferay munkatársai virtuális világ körüli sétával 4 millió 75 ezer forintot szeretnének gyűjteni fogyatékos fiataloknak egy év alatt – közölte a Kézenfogva Alapítvány ügyvezető igazgatója. Pordán Ákos kifejtette, húsz programozó az egészségesebb életmód érdekében versenyt rendezett, hogy ki gyalogol közülük többet. A gyaloglást lépésszámlálókkal mérik, céljuk, hogy egy év alatt összesen 40 750 kilométert tegyenek meg. Létrehoztak egy jótékonysági honlapot, ahol a megtett lépéseik alapján világtérképen jelölik, “merre járnak”, emellett eseményeket szerveznek, amelyek alkalmával szintén pénzt tudnak gyűjteni – tette hozzá.

Az alapítvány igazgatója azt mondta, az adomány összegét fogyatékos fiatalok felkészítésére és munkába helyezésére fordítják majd. Egy ember elhelyezéséhez körülbelül 150-200 ezer forint szükséges – fűzte hozzá. A Kézenfogva Alapítvány idén 25 éves, tíz éve foglalkozik fogyatékosokkal. Számos vállalattal kapcsolatban állnak, akik jelzik nekik, hogy milyen munkaerőre lenne szükségük, ők pedig felkészítik rá a fiatalokat – ismertette Pordán. A munkáltatók kilencven százalékban elégedettek az általuk küldött dolgozókkal – emelte ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bíróság előtt Zuckerberg helye: több mint kétmilliárd felhasználó adataihoz férhett hozzá a Cambridge Analytica

szo ápr 7 , 2018
Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal alapítója és elnök-vezérigazgatója szerint több mint kétmilliárd Facebook-profilhoz férhettek hozzá illetéktelenül és a felhasználók tudta és engedélye nélkül. “Mi idealista és optimista vállalat vagyunk és az első évtizedben valójában csak azokra a jó dolgokra figyeltünk, amelyek az emberek összehozásából fakadnak” – fogalmazott Zuckerberg. Majd […]
Mark Zuckerberg

Friss, ropogós