Ez az igazi Big Data: Kínában már 700 millióan interneteznek

China Internet UsersKínában 710 millió internet használó volt június végén, több mint kilencven százalékuk mobil eszközről böngészi a világhálót – derült ki a Pekingben közzétett legfrissebb ágazati statisztikákból. A csaknem 1,4 milliárd lakosú országban 448 milliónyian vásárolnak online. Az adatokból az is kitűnik, hogy az első fél évben negyven százalékkal nőtt az ételrendelést szolgáló alkalmazások használóinak száma és közelíti a 150 milliót. A taxit rendelő applikációkat csaknem 160 millió kínai használja. Az okostelefonjukon internetezőknek csaknem 92 százaléka használ azonnali üzenetküldő szolgáltatást és közel nyolcvan százalékuk tölt le új alkalmazásokat.

A legnépszerűbbek a keresők mellett az online fizetéshez, valamint a zene- és videó letöltéshez kapcsolódnak. Idén, az év első hat hónapjában több mint 21 millióval bővült az internetezők száma, miközben 37 millióval többen lettek a mobil internetezők. Az ország lakosságának 51,7 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel, ami 1,4 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest. A városi lakosság 67,2 százaléka használja a világhálót, a vidéki penetráció 31,7 százalékos. A webet böngészőknek mintegy 27 százaléka, 191 millió ember él vidéken. A jelentés szerint a kínaiak átlagosan 3,8 órát töltenek az interneten, némileg többet, mint tavaly.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

"Őskövületek" az Óbudai Egyetemen

ked aug 9 , 2016
ShareTweetPinShare Kutor László az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának docense régóta nagy gyűjtője az információtechnológiai eszközöknek. Küldetésének tekinti, hogy összegyűjtse, megőrizze és bemutassa a számolástechnika, az elektronika, az adattárolás és az elektronikus kommunikáció meghatározó elemeit és az elemek evolúcióját a jövő mérnökei és minden érdeklődő számára. A napokban az […]

És még ez is...