Ez a minimum, amit megtehetsz a biztonságodért I.

Új év, a fogadalmak és változások ideje. A G Data szakértői nyolc biztonsági tipp betartására buzdítanak, ugyanis, ha ezekből csak egyet is betartunk, máris nagyobb biztonságban élhetjük online mindennapjainkat.

1. Mindenhová más-más jelszó
Tudjuk, hogy nehéz ezt betartani, de ne használjuk több szolgáltatáshoz ugyanazt a jelszót. Minden egyes weboldalhoz egyéni jelszót adjunk meg – használhatunk jelszógenerátort is a feladatra. A jelszavak legyenek hosszúak, bonyolultak, tartalmazzanak kis- és nagybetűt, számot is. Eszünkbe se jusson papírra leírni őket, vegyük igénybe a jelszómenedzselő megoldásokat. Ahol csak lehet, kapcsoljuk be a kétfaktoros azonosítást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Invitel sorozatszakértője szerint már régóta rajongunk a sorozatokért

szo jan 7 , 2017
A sorozatrajongás nem a mostani, még csak nem is az előző évszázadban kezdődött — állítja Hermann Veronika, az Invitel sorozatszakértője, az ELTE adjunktusa. A XIX. század közepétől egyre több népszerű folyóirat jelentkezett folytatásokban közölt történetekkel, amelyeket általában a legizgalmasabb résznél hagytak abba, hogy az olvasók a következő számot is megvásárolják. […]

És még ez is...