Ez a durva: rosszindulat root joggal

virusAz elmúlt év top 20 trójai vírusának a fele olyan rosszindulatú program volt, amely tolakodó reklámokat jelenített meg mobileszközökön. A legelterjedtebb 2015-ben a Fadev, a Leech, a Rootnik, a Gorpro és a Ztorg trójaiak voltak. A csalók minden lehetséges módszert felhasználnak arra, hogy terjesszék ezeket a vírusokat rosszindulatú bannerek, hamis játékok és más legális alkalmazások segítségével, amelyeket hivatalos alkalmazás áruházakban tesznek közzé. Néhány esetben ezeket a szoftvereket előre telepíti a készülékre annak forgalmazója.

Néhány ilyen alkalmazás képes a root hozzáférési jogok megszerzésére. Ennek birtokában szinte korlátlanul módosíthatják a megtámadott eszközön tárolt információkat. Ha a telepítés sikeres, a vírust szinte lehetetlen lesz letörölni, még akkor is, ha visszaállítjuk a gyári beállításokat. A root hozzáférésre képes mobil malware-ek 2011 óta ismertek, és a múlt évben már rendkívül népszerűvé váltak a kiberbűnözők között. Ez valószínűleg folytatódni fog 2016-ban is — áll a Kaspersky Lab közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hármat akart a szarka

hét márc 7 , 2016
A Győri Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást P. E. 21 éves és H. A. 25 éves bükkösdi lakosok ellen. A gyanúsítottak 2016. március 4-én a délutáni órákban három mobiltelefont akartak ellopni egy győri áruházból. A 25 éves nő a bevásárlókosarába tette a három készüléket és a […]
bevásárló kosár, kiskereskedelem

És még ez is...