Év végéig hét új okostelefon modellel jelentkezik a Lenovo

Lukács Anita
Lukács Anita

Tavaly világszerte ötvenmillió okostelefont adott el a kínai Lenovo, 2014-ben több mint 100 millió darab mobileszközt akarnak eladni – mondta Lukács Anita. A Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója szerint 2013-ban a Lenovo volt a világ negyedik legnagyobb okostelefon-gyártója, piaci részesedése globálisan elérte az öt százalékot. Az ügyvezető igazgató szerint az okostelefonok piaca éves szinten 36 százalékkal növekedett, de a Lenovo eladásai 72 százalékkal nőttek. A Lenovo eredetileg csak személyi számítógépek gyártásával foglalkozott, de pár éve belekezdett az okostelefonok készítésébe is. Először csak a kínai piacra termeltek, de termékeik mostanra elérhetővé váltak külföldön is. Négy új okostelefont mutattak be, amelyek már Magyarországon is megvásárolhatók.

Lukács elmondta, hogy a Lenovo stratégiája, hogy akkor kezd terjeszkedni, mikor Kínában már kellően nagy volument ért el egy adott termék értékesítése. Szerinte egy nagyvállalat Kína után általában az amerikai piacon próbálkozna, de a Lenovo az új S860 okostelefonokat előbb Kelet-Európában mutatja be. Lukács szerint a Lenovo, márkaként sokkal ismertebb Kelet-Európában a táblagépeik népszerűsége miatt. Abban reménykednek, hogy ez az ismertsége jó alapot ad okostelefonjaik bevezetéséhez. Magyarországon például minden negyedik ember Lenovo táblagépet használ, erre pedig már lehet építeni. Az év végéig a Lenovo további hét okostelefon modellel akarja bővíteni magyarországi kínálatát — írja a Magyar Informatika.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Komék, az emberiség elvesztett 18 évet!

ked szept 23 , 2014
Mr Klausz (Igen, direkt nincs pont a mister rövidítése után. A -szerk- megj.) győzelmét hozta a Ki Mit Tube döntője. Magyarország első YouTube-on zajló tehetségkutatóján a tiszaújvárosi életérzés népi poétájára szavazott a legtöbb netező, aki nem akarta elhinni, hogy ekkora sikert ért el (Vele együtt csodálkoztunk mi is. A -szerk- […]

Friss, ropogós