Európai Bizottság: visszaélt az erőfölényével a Google

Google-PlayAz uniós trösztellenes szabályokat megszegve visszaélt erőfölényével a Google azáltal, hogy korlátozásokat vezetett be az Android rendszerű eszközök gyártóival és a mobilhálózatokat üzemeltetőkkel szemben – tájékoztatott közleményében az Európai Bizottság (EB) szerdán. A szerdán elfogadott határozat alapján az EB eljárást indít a cég anyavállalata, az Alphabet Inc. ellen is, amelyet a Google elleni eljárás 2015. áprilisi megindítását követően hoztak létre – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint az Európában értékesített Android operációs rendszerrel működő eszközök többségén a Google böngészőjét előzetesen telepítik a készülékre, amely ez által az alapértelmezett vagy kizárólagos keresőszolgáltatássá válik. A kifogás szerint ez megakadályozza a konkurens keresőmotorokat abban, hogy konkurens mobil böngészők és operációs rendszerek révén a piacra juthassanak. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kijelenthető: a Google a kizárólagosságra vonatkozó feltétellel bizonyos gyártókat és mobilhálózat-üzemeltetőket pénzügyi előnyök biztosításával ösztönzött arra, hogy előzetesen kizárólag a Google böngészőjét telepítsék eszközeikre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új modulokkal erősít az MFB

csü ápr 21 , 2016
Az FX Software Zrt. nyerte a MFB Magyar Fejlesztési Bank Integrált Treasury rendszerének (Inforex) fejlesztése kiírt tendert. Mint a Közbeszerzési Értesítőben olvasható, a bankban igény merült fel egy belső elszámolási rendszer kialakítására, ennek előfeltétele, hogy az egyes pénzügyi instrumentumokhoz kapcsolódó elszámolóárak rendszeresen és automatizáltan előálljanak. Az eddigi gyakorlat szerint Excel […]
Forint