Európai Bizottság: tervek már vannak

felhoxAz Európai Bizottság a digitális egységes piac létrehozását célzó stratégiája megvalósításának részeként április 19-én bemutatta arra vonatkozó terveit, hogy az európai ipart, a kkv-kat, a kutatókat és a közigazgatási szerveket hozzásegítse az új technológiák adta lehetőségek lehető legteljesebb mértékű kihasználásához. A bizottság által bemutatott intézkedéscsomag célja az ipar és a kapcsolódó szolgáltatások ágazatközi digitalizálását szolgáló nemzeti kezdeményezések támogatása és összekapcsolása, valamint a beruházásoknak a stratégiai partnerségek és hálózatok révén való ösztönzése. A bizottság továbbá a közös szabványok fejlesztésének felgyorsítását célzó konkrét intézkedéseket javasol néhány elsődlegesen fontos területen, mint amilyen például az 5G kommunikációs hálózatoké vagy a kiberbiztonságé, valamint a közszolgáltatások modernizálását.

A bizottság például a jelenlegi kutatási infrastruktúra megerősítése és összekapcsolása révén létre kíván hozni egy új európai nyílt tudományosadat-felhőt, amelynek jóvoltából az EU-ban 1,7 millió kutató és hetvenmillió, a tudomány és technológia területén dolgozó szakember tárolhatja, oszthatja meg vagy használhatja fel újra egy közös virtuális környezetben a nagy adathalmazok keretében létrejött információkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az előre kalkulálható díj miatt is kedvelik a magyarok az Ubert

sze ápr 20 , 2016
A magyarok általában többedmagukkal utaznak az Uberrel, a legtöbben szórakozni mennek vele és leginkább az okostelefonos rendelés, az automatikus online díjfizetés és az előre kalkulálható díj miatt kedvelik a közösségi személyszállító szolgáltatást — derül ki az Uber felméréséből. A személyszállítási szolgáltatás magyar felhasználói a felmérés szerint az esetek mintegy hatvan […]

Friss, ropogós