Európában haldoklik a harvergyártás

zuhanA magyar cégek aránya csaknem 6 százalékot tesz ki Európa legdinamikusabban növekvő cégeinek listáján – közölte Bisnode Magyarország Kft. az MTI-vel. A társaság a legjobban fejlődő magyar vállalkozások teljesítményét elemezve közölte: az erősödő mezőny ellenére a magyar cégek száma csaknem százzal, 185-ről 280-ra nőtt egy év alatt, ezzel Magyarország a korábbi kilencedik helyről a hetedikre került a legtöbb dinamikusan növekvő céget felvonultató európai országok között. A tavalyi TOP 10 országból Nagy-Britannia több mint duplájára növelte részarányát a listán, így a hetedikről a második helyre lépett.

Az idén a feldolgozóipar aránya megerősödött, átvette a vezetést a 14 százalékon stagnáló építőipartól, a kiskereskedelem három százalékpontos emelkedést követően feljött a harmadik helyre a hatodikról, míg az üzleti termékek és szolgáltatások iparága három százalékpontos csökkenéssel visszaszorult a negyedik helyre, az étel- és italgyártás pedig négy százalékpontos mérséklődéssel a hatodik helyen zárt, a szállítás és logisztika egy százalékpontos esést követően maradt az ötödik. A legalacsonyabb részaránnyal a számítógépalkatrész-gyártók kerültek fel a listára mindössze hét céggel, közülük kettőt Magyarországon jegyeztek be. A Bisnode elemzése szerint a lajstromozott magyar cégek között a kiskereskedelmi, az építőipari továbbá a szállítás és logisztikai cégek némileg felülreprezentáltak az európai arányokhoz képest, az üzleti termékekkel és szolgáltatásokkal, illetve it-szolgáltatásokkal foglalkozók viszont valamelyest alulteljesítettek, a feldolgozóipar pedig igazodott az európai átlaghoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A QNAP a nagyvállalatokra hajt

hét júl 11 , 2016
A QNAP Systems, Inc. bejelentette a nagyvállalati felhasználásra szánt Enterprise ZFS NAS ES1640dc adattárolót – amely egy teljesen új termékcsalád része. Az ES1640dc üzleti-szintű felhő megoldást és adattárolást biztosít az Intel Xeon E5 processzorokkal, duál aktív kontrollerrel és a virtualizált környezetek teljes támogatásával. Az ES1640dc a legújabb FreeBSD alapú QES operációs […]