EU: javaslat már van az új biztonsági stratégiára

euAz Európai Bizottság közzétette a 2015 és 2020 közötti időszakra szóló európai biztonsági stratégiajavaslatot. A dokumentum hangsúlyozottan támogatja a tagállamok együttműködését a biztonsági fenyegetések kezelése érdekében, és szorgalmazza a fokozott közös erőfeszítéseket a terrorizmus, a szervezett bűnözés, illetve a számítástechnikai bűnözés elleni küzdelemben. Az új uniós biztonsági stratégiára vonatkozó javaslat e három területen részletesen megfogalmazza az újszerű megközelítés szükségességét.

Az informatikai ágazattal folytatott párbeszéd fokozását javasolják, a brüsszeli bizottság idén fórumot is indít a fő informatikai vállalatokkal az interneten és a közösségi médiában folytatott terrorista propaganda megfékezése érdekében, illetve azzal a céllal, hogy felkutassák az új titkosítási technológiákkal kapcsolatos aggályok kezelésére szolgáló módszereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jön a nemzeti elektronikus jegyrendszer

csü ápr 30 , 2015
Országosan egységes közösségi közlekedési rendszer technológiai kereteit és az ehhez kapcsolódó elektronikus jegyrendszert fejleszti a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.; a hamarosan induló nemzeti elektronikus jegyrendszer platform (nejp) az egységes magyar intelligens közösségi közlekedés egyik alappillére, a smart city megoldások része lehet – jelentette be a társaság vezérigazgatója. Veres Mihály szerint a jól […]