Esküszöm, a mobil eszközökre jobban fogok figyelni: rendszergazda fogadalmak I.

windows-telefonA NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet szakértői szerint ezeket a fogadalmakat érdemes tenniük a rendszergazdáknak idén.

1. Még nagyobb figyelmet fordítunk a mobil eszközökre.
Már az elmúlt egy-két év is arról szólt, hogy a vállalati felhasználók az okostelefonjukról vagy a tabletjükről akarták használni a céges adatokat és programokat, miközben ugyanúgy fenn kellett tartani a biztonságot. Ez a közeljövőben sem lesz másképp: az IDC szerint a nagyvállalatoknál jelenleg az it-költségvetés negyedét fordítják valamilyen, mobil eszközökhöz kapcsolódó termékre vagy projektre, és ez a szám várhatóan 2018-ra éri el csúcspontját 40 százalékon, majd ezután kezd újra csökkenni. A rendszeradminisztrátoroknak tehát még évekig sok teendőjük lesz a mobil eszközökkel, amelyek ugyan hatékonyabbá teszik a munkavégzést, de biztonsági kockázatokat is jelenthetnek. A jó hír az, hogy számos fronton rendelkezésre áll segítség. A Novell például teljes körű mobil portfóliót kínál, hogy a vállalatok könnyedén felügyelhessék a vállalati vagy privát tulajdonú eszközöket, illetve biztonságos körülmények között, egyszerűen biztosíthassák a fájlok és alkalmazások elérését, valamint a dokumentumok nyomtatását a mobil készülékekről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nyomtass lakberendezési tárgyakat tintasugaras technológiával

sze jan 13 , 2016
Az Epson a január 12. és 15. között megrendezésre kerülő frankfurti Heimtextil kiállításon mutatja be legújabb SureColor festékszublimációs tintasugaras nyomtatóit és a készülékekkel gyártott, minőségi lakberendezési termékeket. Az Epson SureColor nyomtatókat azoknak tervezték, akik kis és közepes mennyiségben szeretnének lakberendezési termékeket gyártani. Az Epson standján látható tárgyak mindegyike a könnyen […]