Esélyed sincs, ha nem éred el a fájlokat: a távmunka alapjai II.

nagyfileFelmérések igazolják a távmunka hatékonyságát, a munkamódszer elterjedtsége azonban egyelőre elég alacsony. Sok helyen például az is közrejátszik, hogy a munkaadó nincs tisztában azzal, hogyan gondoskodhatna a biztonságos és hatékony távmunka feltételeiről. Ezzel kapcsolatban ad néhány tanácsot a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet.

2. Gondoskodjunk a fájlok biztonságos eléréséről!
Ha az alkalmazott csak hetente vagy havonta egy-két napot dolgozik távmunkában, gyakran előfordul, hogy külső adathordozón viszi magával az aktuális feladatokhoz szükséges fájlokat, vagy e-mailben küldi át azokat magának, esetleg feltölti valamilyen ingyenes fájltároló szolgáltatásba. Ugyanakkor ez nehézkes, és biztonsági kérdéseket is felvet, ráadásul a tartósan távmunkában dolgozó kollégák mindenképpen valamilyen hosszú távú megoldást igényelnek ahhoz, hogy kényelmesen és biztonságosan hozzáférjenek a vállalati fájlokhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Autofókusz holdfényben: itt a Canon EOS-1D X Mark II

csü febr 4 , 2016
A Canon bemutatta az EOS-1DX Mark II-t, az új zászlóshajóját a professzionális DSLR-ek között. Ez a fényképezőgép másodpercenként 14 képkockát készít teljes AF/AE követéssel, és 16 képkocka/másodperces sebességre képes Live View módban –, így ideális választás akár a természetben, akár a sportpályán, hogy a gyors mozgások legjobb pillanatait kaphassuk el […]