És még ez is: 2020 a blockchain áttörésének éve lehet

QR kódokkal védett tejtermékek, blokkláncban tárolt betegadatok, jelszómentes fizetés – mindennapi életünk egyre több területén használatos a módosíthatatlan és hiteles adatnyilvántartást garantáló blockchain-technológia.

A World Economic Forum, avagy a Világgazdasági Fórum az év áttörését várja a blockchaintől. A fórum jelentése szerint 2020 a blockchain áttörésének éve lehet, ha a kormányok és jegybankok kellő figyelmet fordítanak a technológiára. A szervezet szerint a “hype” helyett a “minőség” kerül előtérbe, például olyan fejlesztésekkel, mint a Facebook önálló kriptovalutája, a Libra. Felhívják a figyelmet: a közszférában történő felhasználásban különösen nagy potenciál rejlik, okos szerződésektől a biztonságos adattároláson át az e-ügyintézésig. „Világszerte már napjainkra is számos területen hozott áttörést a módosíthatatlan és hiteles adatnyilvántartás biztonságát garantáló blockchain-technológia. A nagyközönség 2020-ban az élet számos területén fog találkozni az újdonságokkal ” – hívja fel a figyelmet Szabolcsi András, az Észtországban bejegyzett BlockBen, azaz a Block Network OÜ informatikai igazgatója. A magyar tulajdonú céget az év innovatív terméke díjjal jutalmazták a szingapúri Crypto Currency Expón, 2019-ben pedig BlockBenPay nevű innovatív fizetési megoldása bekerült a FinTechShow 10 legizgalmasabb digitális pénzügyi újdonsága közé.

Kína dollármilliárdokat fektet a technológiába. Hszi Csin-ping a Kínai Népköztársaság elnöke, a Kínai Kommunista Párt főtitkára tavaly év végi beszéde szerint pedig Kína vezető szerepet kíván betölteni a technológia hasznosításában. Hatalmas források állnak rendelkezésre: a Bank of China 2,8 milliárd dollár értékben támogatja majd a fintech cégeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.