Érvek sokasága a műfű mellett

mufushop.huHa minden álmunk egy gyönyörűen füvesített zöld kert, azonban időnk és energiánk nincs a folyamatos gyepgondozásra, akkor a műfű lehet a megoldás. Ezzel az alternatívával gyorsan elérhetjük, hogy a kert tetszetős zöld színben pompázzon.

Az akciós kültéri műfű legnagyobb előnye, hogy évszaktól függetlenül nagyon szép, és nem igazán kell gondoskodni róla. Tény, hogy elsősorban ezek az érvek szólnak mellette, azonban még számtalan okunk van a mesterséges gyep mellett dönteni.

Strapabíró kialakítás, hosszú élettartam

Ha műfüvet választunk, akkor érdemes rá hosszú távú befektetésként tekinteni. A minőség terén jobb, ha nem kötünk kompromisszumot és ragaszkodunk az UV garanciával ellátott, magas szintet képviselő típusokhoz. Az UV-garancia azért fontos, mert az ilyen darabok jobban ellenállnak az erősen tűző napsütésnek és évek múltán is megőrzik üde, zöld színüket.

Ha kiváló minőségű műfű mellett döntünk, az azért is hasznos, mert így biztosan olyan darabra esik a választásunk, mely a valódi, természetes gyephez nagyon hasonlít. Nem csupán látványban, de jellemzően tapintásra is. A vendégek, utcán közlekedők biztosan nem mondják meg az ilyen műpázsitról, hogy nem igazi.

Az optimális kialakítás magas vízáteresztő képességet is jelent, vagyis a hirtelen lezúduló csapadéktól sem kell tartanunk. Ennek köszönhetően a műfű gyorsan megszárad, vagyis nem kell a pocsolyák, állóvizek kialakulása miatt aggódni. A vízáteresztő képesség mellett a légáteresztő tulajdonság sem utolsó, ugyanis ezáltal elkerülhető a felszín alatti dohosodás. Ahogy az eső, úgy télen a hó sem tud kárt tenni a pázsitban.

Fáradságos munka és költségek helyett pihenés és gyönyörködés a kertben

A természetes gyep esetében elengedhetetlen, hogy rendszeresen öntözzük a pázsitot, gazoljunk és akár gyomirtóval vagy műtrágyával kezeljük, nyírjuk a füvet, ha azt szeretnénk, hogy igazán szép legyen. Ugyanakkor a rengeteg munka sem feltétlenül hozza meg az eredményt. Ha elutazunk nyaralni és nem szerzünk valakit, aki gondoskodik a kertről, akkor nagy valószínűséggel hazaérve azzal szembesülünk, hogy a pázsit finoman szólva sem esztétikus.

A műfű esetében viszont nincs szükség fáradságos munkára, időbefektetésre, ugyanis javarészt gondozásmentes. Nem kell beindítani a fűnyírót és zajongani, karbantartani, locsolni, gazolni. Egyszerűen csak élveznünk kell a zöldellő mesterséges fű nyújtotta látványt. A kertápolásra szánt időt pedig hasznosabb dolgokra is fordíthatjuk.

Sokrétű felhasználás

Betonra, természetes talajra, lépcsőre, térkőre vagy akár a medence mellé is telepíthetjük. Ennek köszönhetően esztétikus, természetes zöld felületeket tudunk létrehozni. A műfű lerakása igazán egyszerű, az útmutató, illetve néhány eszköz segítségével mi magunk is telepíteni tudjuk.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Segítünk karszalagot választani a rendezvényed számára

ked jún 18 , 2024
Itt a nyár, amit a legtöbbünk alig várt már, és nem csak a strandolás miatt, hanem azért, mert ez a fesztiválok, illetve az egyéb rendezvények ideje. Ezeknek az eseményeknek pedig az egyik nélkülözhetetlen kelléke a karszalag, méghozzá több okból kifolyólag is. Egyrészt amiatt, mert segít a szervezőknek a fizető vendégek […]
ajandektargykozpont.hu

És még ez is...