Erre kellett volna figyelni nyaralás alatt

nyaralasEgy rosszul kezelt Facebook profillal a felhasználók tálcán kínálják fel értékeiket vadidegeneknek. Szakértők szerint a legfontosabb, hogy ügyeljünk kapcsolati hálónkra: csak olyan embereket jelöljünk be vagy igazoljunk vissza ismerősnek, akiket valóban ismerünk. Az alapértelmezett védelmi beállítások csak idegenekre vonatkoznak, ismerőseink már hozzáférhetnek az általunk közzétett adatainkhoz. Idegen eszközről nem szabad bejelentkezni a közösségi oldalakon személyes fiókjainkba, ugyanis nem tudhatjuk, hogy az idegen gépek, de akár okostelefonok vagy tabletek milyen beállításokkal rendelkeznek, milyen programokat telepítettek rájuk, ezért hazai vagy külföldi internetkávézókban ne jelentkezzünk be semelyik közösségi oldal fiókunkba.

Nyaraláskor a hotel jelszóval védett wifijére csatlakozva egy fokkal nagyobb biztonságban vagyunk, de azt is érdemes körültekintően használni. Csak hazaérkezésünk után osszuk meg élményeinket, a nyaralás, kikapcsolódás közben mellőzük a fényképek megosztását, a bejelentkezéseket, hiszen ezzel felhívjuk a figyelmet arra, hogy otthonunktól távol tartózkodunk. Élményeink közzétételét időzítsük hazaérkezésünk utánra, de akkor is gondoljuk át, mit osztunk meg tágabb ismerősi körünkkel. A megosztott képeken megmutatjuk, milyen értékek merre találhatók az otthonunkban, esetleg az ablakok zára, az ajtók zárrendszerre is látszik rajtuk, gyakorlatilag komplett térképet teszünk közzé lakásunkról a közösségi oldalakon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nulladik napi támadások ellen ígér védelmet a Check Point

vas szept 4 , 2016
A web-alapú rosszindulatú programok, az adathalászat és az emberi tényezőkön (social engineering) alapuló támadások számának exponenciális növekedésére reagálva a Check Point Software Technologies Ltd. bemutatta a SandBlast Agent for Browsers with Zero Phishing technology nevű termékét. A SandBlast termékcsalád legújabb tagja a biztonsági modell kulcsfontosságú elemeinek a böngészőbe való akadálytalan […]
internet

És még ez is...