Erősítik a magyar-kínai digitális kereskedelmet

Izer NorbertKereskedelmi együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Magyarország Kínával — jelentette be a Pénzügyminisztérium (PM).

A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősödése kiemelt fontosságú mindkét ország számára — jelentette ki Izer Norbert, a PM adóügyekért felelős államtitkára, miután kereskedelmi együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Wu Jianggal, Shandong Dihao International Investment Co. Ltd. képviselőjével a szaktárca tájékoztatása szerint. Az államtitkár kiemelte: a mostani megállapodás is a magyar gazdaság versenyképességének folyamatos és dinamikus növekedését szolgálja.

Kína Magyarország egyik legfontosabb Európán kívüli külkereskedelmi partnere, így napjainkban kulcsfontosságú a két ország közötti együttműködés az infrastruktúra, és a kereskedelem, különösen a digitális kereskedelem terén. Magyarország szempontjából a Kínával való hatékony gazdasági együttműködés kiemelt jelentőséggel bír a magyar gazdaság versenyképességének folyamatos és dinamikus növekedése érdekében — jelentette ki Izer.

A mostani megállapodás célja a digitális kereskedelem működéséhez szükséges környezet feltételeinek vizsgálata, valamint a jó gyakorlatok kialakítása és fejlesztése ezen a téren. Az ilyen együttműködési nyilatkozatok számos módon segíthetnek mind a hatóságoknak, mind a vállalkozásoknak, és így a mindennapi életet érintő területeken is pozitív hatást gyakorolhatnak. A megállapodás elősegíti a jogszabályok eredményes betartatását, erősíti a kereskedelmi kapcsolatokat, támogatja a technológiai fejlődést és eredményesebbé teszi a fogyasztóvédelmet is.

A Magyarország Kormánya elkötelezett a magyar vállalkozások versenyképességének növelése és az adminisztrációjuk csökkentése mellett. A most aláírt megállapodás ezen a téren is fontos előrelépést jelent a magyar cégek számára — hangsúlyozta Izer.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MVM számlázás: A bíróság nem adott igazat a GVH-nak

pén máj 10 , 2024
ShareTweetPinShareVersenyfelügyeleti eljárás lefolytatására kötelezte a bíróság a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. számlázási gyakorlatával kapcsolatban. Az úgy előzménye, hogy az egyik parlamenti párt frakcióvezetője 2023 őszén fordult bejelentéssel a GVH az MVM Next megtévesztő számlázási gyakorlatát kifogásolva. A frakcióvezető azt az álláspontot képviselte, hogy a gázkereskedő társaság megtévesztő […]
Fővárosi Törvényszék

És még ez is...