Erősebb versenyre, csökkenő bevételre és eredményre számít a Magyar Telekom

Tovább erősödik a verseny a magyar távközlési piacon, és részben ez az indoka annak, hogy az idén a Magyar Telekom kisebb bevételt és eredményt vár.

Szabó János, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese csütörtökön, az évértékelő sajtótájékoztatón kihívásokkal telinek nevezte a táraság idei évi pénzügyi terveit, amelyben 2 százalékos bevétel- és 3,2 százalékos EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredmény-csökkenést kalkulált a vállalat. Hozzátette, a visszaesést a Telekom a beruházások kismértékű mérséklésével igyekszik kompenzálni. Elmondta, a csökkenés részben azzal is indokolható, hogy az előző években a beruházások mértéke felfokozott volt a hálózatfejlesztések miatt.

Arra a kérdésre, hogy a kiugró 2016-os eredmények és készpénztermelő képesség ellenére miért javasol az igazgatótanács az elemzők által várt 32 forintnál alacsonyabb, 25 forintos osztalékot, Szabó János elmondta: a cég nettó eladósodottsági rátája (a nettó adósságnak az összes tőkére vetített aránya) rendszeresen túllépte a 30-40 százalék közötti tartományt. Közölte, 2016 végére a ráta 39,3 százalékra javult, de “komfortosabb szintet” szeretnének elérni, a sáv közepét. Emellett a verseny- és szabályozási környezet, a bizonytalansági tényezők miatt tartalékképzésre is szükség van, ezért a felszabaduló erőforrásnak csak egy részét fizetik ki osztalékként – mondta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Keresik a szegedi laptoptáska-tolvajt

szo febr 25 , 2017
A szegedi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy férfi azonosításához, aki laptoptáskát lopott egy cég telephelyéről. A Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrse nyomozást folytat lopás bűntettének komolyan megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A tolvaj 2016. október 25-én 12 óra körül egy cég szegedi telephelyéről egy laptoptáskát tulajdonított el, benne iratokkal, készpénzzel és […]
tolvaj

Friss, ropogós