Ericsson: új szinten a videoélmény

 

Az Ericsson új LTE műsorszórási megoldása a videoélményt új szintre emeli. Lehetővé teszi a mobilszolgáltatók és partnereik számára, hogy prémiumszolgáltatást kínáljanak az LTE-hálózaton keresztül garantált minőségben és költséghatékonyan. Az LTE Broadcast megoldás három új technológiai szabványból áll. A HEVC (High Efficiency Video Coding, nagy hatékonyságú videokódolás) az új videotömörítési szabvány a videotartalom szállításához szükséges sávszélesség felére csökkenését ígéri a jelenlegi vezető MPEG-4 AVC technológiához képest. Az MPEG DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP (DASH), dinamikus adaptív adatfolyam HTTP-n keresztül) egyszerűsíti és szabványosítja a videotartalom fogyasztói készülékekre történő adaptív szállítását, jobb szolgáltatásminőséget, nagyobb hatékonyságot biztosítva és lehetőségeket kínálva a technológia pénzre váltására. Az eMBMS (Evolved Multimedia Broadcast Multicast Service, fejlett csoportos multimédia-sugárzási szolgáltatás) olyan 3GPP szabvány, amely lehetővé teszi a mobilhálózatok számára, hogy sugárzási/csoportos sugárzási szolgáltatásokat biztosítsanak dinamikus módon.

Az Ericsson ConsumerLab kutatása azt mutatja, hogy a fogyasztók 67  százaléka használja a mobilkészülékét (táblaszámítógép, laptop vagy okostelefon) TV-szolgáltatások igénybe vételére. A kutatás azt is felfedi, hogy az okostelefonokon történő TV-fogyasztás több mint 50 százaléka az előfizető otthonán kívül (mobilhálózatokon) történik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Leállt a Közigazgatási Állásportál

ked márc 12 , 2013
  Csúnya hibaüzenet fogadja a Közigazgatási Állásportál látogatóit. A kozigallas.gov.hu címen “Runtime Error” felirat fogadja. A portálon, amikor működik, a közszférán belüli kormánytisztviselői, köztisztviselői és közalkalmazotti pályázatok érhetőek el. Ez is érdekesEricsson: cakumpakk minden a nethez kapcsolódik II. A CES-en az Ericsson öt […]„Hibrid plázákra” vágyik a nép A felhasználók […]