Ericsson: leépítések várhatók

sved-korona2016 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest két százalékkal csökkent az Ericsson globális árbevétele. Egy fokkal jobb az eredmény, ha az összehasonlítható egységek és az árfolyamváltozások hatásával korrigált árbevételt az előző év azonos időszakához viszonyítjuk, ekkor csak egy százalékos a csökkenés.

A társaság közleménye szerint az árbevétel csökkenésének oka a gyengébb európai eredmények és az egyes feltörekvő piacokon tapasztalható kedvezőtlen makroökonómiai környezet hatásaiban keresendő. De a bruttó árrés is 33,3-ra(csökkent a korábbi időszak 35,4 százalékáról. Ennek fő okai a Globális Szolgáltatások üzletágban elért alacsonyabb árrések, a mobil szélessávú lefedettségi projektek magasabb aránya Ázsia egyes részein, valamint a szoftverértékesítésből származó alacsonyabb árbevétel az ip- és a maghálózatok területén.

Szerkezeti változások (magyarul elbocsátások) lesznek
A társaság szerkezeti változásokat is bejelentett. Mint írják, kisebb méretű, a célnak jobban megfelelő szervezetet hoznak létre, amiről azt lehet tudni, hogy öt üzleti egységet, valamint egy, az iparággal és a társadalommal foglalkozó ügyfélkezelési csoportot foglal majd magában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csalási kísérletekre figyelmeztet a Szerencsejáték Zrt.

vas ápr 24 , 2016
Telefonos csalási kísérletekre figyelmeztet a Szerencsejáték Zrt.: a társaság nevében kéretlen telefonálók nyereményjátékra hivatkozva keresnek meg telefonon ügyfeleket, és azt állítják, hogy egy nyereményjátékban telefonszámukat kisorsolták – közölte a cég az MTI-vel pénteken. A Szerencsejáték Zrt. hangsúlyozta, hogy nem szervez ilyen sorsolást. Az érintetteknek egy bankautomatánál regisztrálniuk kell kódot, amely […]

Friss, ropogós