Ericsson: ilyen lesz a jövő, a közeljövő III.

robot-porszivoKözeledik az év vége és az Ericsson ConsumerLab negyedik éves trend-jelentésében már most bemutatja a jövő év és általában a közeljövőt jellemző legfontosabb új fogyasztói trendeket. 2015-ben és az azt követő időszakban az alábbi tíz fogyasztói trend várható:

7. Személyes adatok. Bár nincs semmi gond az információk cseréjével, ahol ennek gyakorlati haszna van, az okostelefon-tulajdonosok egyre kevésbé szeretnék, ha nyilvánossá válna, hogy éppen merre járnak, és mivel foglalkoznak. Az okostelefon-tulajdonosok 47 százaléka szeretné, ha elektronikusan fizethetne anélkül, hogy a rendszer automatikusan továbbítaná a személyes információikat. Az okostelefon-tulajdonosok 56 százaléka szeretné, ha az Interneten folyó teljes kommunikáció titkosítva zajlana.

8. Hosszabb élet. Az okostelefon-tulajdonosok úgy látják, hogy a különféle felhő-alapú szolgáltatások egészségesebb és hosszabb életet biztosíthatnak. A válaszadók szerint a futáshoz használt különféle alkalmazások, pulzusszámlálók és az ételeinket ellenőrző intelligens tányérok alkalmazásonként akár két évvel is meghosszabbíthatják az emberi életet.

9. Háztartási robotok. A fogyasztók jelentős részének tetszik mindennapi háztartási munkákat segítő háztartási robotok elképzelése. 64 százalékuk gondolja úgy, hogy 2020-ra a háztartási robotok jelenléte teljesen általánossá válik.

10. A gyerekek növekvő szerepe. A gyerekek továbbra is nagy szerepet játszanak majd az egyszerűen használható Internettel kapcsolatos igények növekedésében, ahol a fizikai világ elektronikusan összekapcsolt, éppen úgy, mint a készülékeik képernyője. Az okostelefon-tulajdonosok 46 százaléka szerint a gyerekek azt várják, hogy mire felnőnek, minden tárgy csatlakoztatva lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gyakorlatorientált a PTE és a T-Systems együttműködése

csü dec 18 , 2014
Az informatikai duális képzés, a kutatás-fejlesztés, a technológia-transzfer, valamint az innovációs és kutatási eredmények hasznosítása területén is együttműködik a jövőben a T-Systems Magyarország Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) – jelentették be szerdán a baranyai megyeszékhelyen. Bódis József rektor emlékeztetett arra, hogy a következő tizenöt évre vonatkozó új felsőoktatási koncepció […]