Érdekes fejlesztést mutatott be az SDS Zrt.

konyveloÉrdekes informatika újítást jelentett be az SDS Dokumentumközmű Zrt. a számvitel-technológia területén. Az új megoldás akár harmadával is gyorsítja és biztonságosabbá tehti a könyvelők munkáját. A platformfüggetlen megoldás már egy-két éven belül megváltoztathatja a pénzügyi adminisztrációt — állítja a társaság közleménye. Az Sdsys (Smart Document System) nevű rendszerrel az adott cég a beérkező, vagy kiállított számlát beszkennelik és az azonnal megjelenik a könyvelő programjában. A könyvelőnek csak el kell fogadnia az automatikusan rögzített adatokat, amelyek helyességét a számla megjelenő képén ellenőrizheti. Ez még azokkal a könyvelőprogramokkal is működik, amelyek önmagukban nem rendelkeznek dokumentumkezelő, vagy grafikus felülettel. Ahogy a könyvelő lépked a befogadott vagy kiállított számlák között, mindegyiknek látja a tartalmát is.

A könyvelőknek semmi új technikát nem kell tanulniuk, a megoldás az eddigi munkájukat teszi még rendezettebbé és gyorsabbá, miközben pontosan dokumentálódik, hogy milyen számlák érkeztek be hozzá, és mikor. A fejlesztés egyik nagy erénye, hogy semmilyen bevezetési procedúra nem tartozik hozzá. Azoknak a könyvelőknek, akiknek a programjában benne van az sdsys csatolófelület, egyszerűen csak használniuk kell ezt, illetve közölni az ügyfeleikkel, hogy számláikat a továbbiakban ezen keresztül küldjék el számára. Ennek egyetlen előfeltétele, hogy a könyvelési programok készítői a legújabb frissítéseikbe beépítsék az sdsys kompatibilitást. Becslésünk szerint mintegy két éven belül a hazai könyvelők ügyfelei, tehát a magyar kkv szektor fele az új megoldással „utaztatja” majd számláit, az ehhez szükséges csatolófelület pedig egyfajta „dokumentumközműként” minden könyvelőprogramba bekerül majd — mondta Kornis György, az SDS Zrt. egyik vezetője a közlemény szerint. (Kornis György egyébként a SZÁMADÓ Szoftver Kft. tulajdonosa, amely ugyanarra a címre van bejelentve, mint az SDS Zrt., s amelynek vezérigazgatója Csiba András, aki egyben a Számadó kutatási igazgatója. A Számadó honlapján Kornis, mint értékesítési vezető, Csiba, mint rendszer szervező szerepel. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Folytassa tasclr.com

csü febr 26 , 2015
Bő egy éve, 2014 januárjában indult a tasclr.com, amely a közösségi munkaszervezés első magyar megvalósítása. Az ötlet egyszerű, de nagyszerű: a megbízók kiírják egy mindenki által olvasható felületre a számukra szükséges munkákat, illetve azoknak a határidejét és a díjazást, a jelentkezők közül pedig kiválaszthatják a legmegfelelőbbet. A taskrabbit.com sikere alapján […]