EP: új bizottság foglalkozik a külföldi beavatkozással

Európai ParlamentAz Európai Parlament (EP) új bizottságot hozott létre, amely az ártó szándékú külföldi beavatkozásokat, a dezinformációkat vizsgálja majd – tájékoztatott az uniós parlament. Az EP különbizottságot hozott létre, amely az ártó szándékú külföldi beavatkozással, többek között a félretájékoztatással foglalkozik majd. A 33 tagú új szakbizottság a különféle témájú, meglévő és tervezett uniós jogszabályokat vizsgálja olyan kiskapuk után kutatva, amelyeket Unión kívüli ország ártó szándékkal tud kihasználni. A különbizottságot 614 szavazattal, 42 ellenszavazat és 34 tartózkodás mellett állították fel.

A bizottságnak az alakuló ülésüktől számítva 12 hónap áll rendelkezésükre, hogy összeállítsák ajánlásaikat. A vizsgálóbizottságok egy évig működnek, megbízatásuk két alkalommal, három-három hónappal hosszabbítható meg. A különbizottságok és vizsgálóbizottságok nem fogadnak el jogszabályokat. A bizottságok tagjainak névsorát a március 23-24-i plenáris ülésen hagyják jóvá – közölték.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egzotikus állatokkal körülvéve a gyerekszobában

ked márc 15 , 2022
ShareTweetPinShareSokak számára egyelőre nem adatik meg, hogy bármilyen kisállatot tartsanak otthonukban, pedig a gyerekek számára az egyik legnagyobb feltöltődést, mozgást jelentő tevékenység, ha van például egy kiskutya a családban. Emellett rengeteg dolgot megtanul egy gyerek a felelős állattartással, gondozással kapcsolatban is. Lelki terápiaként is nagyon jó szolgálatot tesz egy kutyus […]
stickmecollection.hu

És még ez is...