Engedett az Unió a Google-nek

kotelhuzasHárom éven át tartó kötélhúzás lezárásaként az Európai Bizottság szerdán bejelentette, hogy elfogadta a versenyhatóság kifogására válaszul a Google által tett engedményeket. A világ egyetlen versenyhatósága sem csikart ki az amerikai informatikai cégből ilyen jelentős engedményeket – jelentette ki Joaquín Almunia, versenypolitikai biztos. A Google legújabb javaslatai alkalmasak a versenyjogi aggályaim eloszlatására” – mondta szerdán Almunia. A három éve tartó kötélhúzás középpontjában Google az a gyakorlata állt, amely a saját oldalán előnyös bánásmódot biztosított a Google saját szolgáltatásainak a piaci konkurencia rovására, amelyek esetében a keresési eredmények kevésbé láthatók, vagy közvetlenül nem is láthatók a fogyasztók számára az internetes forgalom tisztességtelen eltérítése miatt. A bizottság ezzel kapcsolatos aggályainak az eloszlatására a Google mostantól kész garantálni, hogy a saját speciális keresőszolgáltatásaihoz hasonlóan a paci versenytársak szolgáltatásait is hasonló módon fogja az internetes oldalán megjeleníteni. Almunia szerint a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy három konkurens szolgáltatás is a felhasználók számára látható módon és hasonló exponálás mellett fog megjelenni a Google oldalán.

A Google Bizottságnak tett ajánlata három másik problémát is orvosolni kíván. A Google lehetőséget biztosít arra, hogy a tartalomszolgáltatók, ha úgy kívánják, mindenféle következmény nélkül ne vegyék igénybe a cég speciális keresőszolgáltatásait. Mostanáig a Google korlátozás nélkül lemásolhatta a konkurensek tartalmát. A Google a kiadókkal kötött szerződésekből eltávolítja a keresőhirdetések igénybevételére vonatkozó kizárólagos jogokat. Az amerikai cég a hirdetőkkel kapcsolatos korlátozásokat is megszünteti, lehetőséget adva arra, hogy azok a Google-on futtathassák a saját kereső reklámkampányukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Zaklatássá fajult a tolakodás

hét febr 10 , 2014
A Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott zaklatás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki több alkalommal is internetes közösségi oldalon keresztül kapcsolatfelvételre törekedett egy budapesti nővel. A rendelkezésre álló adatok alapján M. Gábor 38 éves bajai lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. októbere óta internetes közösségi oldal levelező […]
meglepő

És még ez is...