Emlékérmet kapott a Vodafone Magyarország Alapítvány

Charaf HassanAz Országos Mentőszolgálat (OMSZ) fennállásának 74. alkalmából a legkiválóbb mentődolgozókat és a magyar mentésügyért kiemelkedő munkát végző személyeket és szervezeteket díjazta.

A Vodafone Magyarország Alapítványt a Magyar Mentésügyért Emlékérem elismerésben részesítették. Az alapítvány hosszú évek óta dolgozik szoros együttműködésben az OMSZ-szel, közös munkájuk mérföldköve a 2020-ban életre hívott ÉletMentő applikáció. Az ÉletMentő applikációt megvalósító alapítvány díját a kuratórium elnöke, Charaf Hassan, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának elnöke vette át. „Hatalmas elismerést jelent a Vodafone Magyarország Alapítvány tevékenységének, hogy az ÉletMentő applikáció alkotóiként idén a díjazottak közé kerülhettünk. Az Alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a digitalizáció segítségével az élet számos területén valósítson meg olyan elképzeléseket, amelyek társadalmilag hasznosak, széles rétegeket érnek el és általuk egyszerűbbé tehetjük a jövőt. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy egyre többen töltik le és használják az applikáció különböző funkcióit” — mondta az alapítvány kuratóriumának elnöke.

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az OMSZ 2020 januárjában indította el az ÉletMentő applikációt, amely digitalizálta a segélyhívást, de számos egyéb kiegészítő funkciójának köszönhetően a hétköznapokban is hasznos segítség a felhasználóknak. Az ingyenesen letölthető alkalmazás mára több mint 580 ezer ember okoseszközén található meg és már ukrán nyelven is elérhető. A felhasználók könnyedén tárolhatnak az applikációban egészségügyi adatokat, amelyek segélyhívás esetén rögtön a mentősök rendelkezésére állnak. A pontos helymeghatározó funkciónak köszönhetően pedig nem csak a segítség ér könnyedén célba, de a közeli gyógyszertárak, kórházak és defibrillátorok listája is egyszerűen elérhető. A mentők nem csak a bajbajutott személy tartózkodási helyét, hanem telefonjának töltöttségi szintjét is látják, ami a készülék lemerülése esetén hasznos információval szolgálhat. A chatbot funkciónak köszönhetően az alkalmazást érintő telepítési és felhasználási kérdésekkel kapcsolatban hatékonyabban jutnak információhoz a felhasználók, emellett a chatbot kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Horvátország példát mutat

hét jún 13 , 2022
Csökken az internetről illegálisan letöltött tartalmak mennyisége Horvátországban egy uniós felmérés szerint, amely arra is rámutatott, hogy a fiatalabb korosztály inkább a törvényes elérhető tartalmakat keresi – olvasható az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatalának legfrissebb felmérésében. A vizsgálat szerint a 15 és 24 év közötti korosztály 56 százaléka az utóbbi […]
torrent

Friss, ropogós