EMIR-rendszer: soron kívül bírálja el az ügyészség Lázár feljelentését

Megérkezett a Legfőbb Ügyészségre Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek az EMIR-rendszer (Egységes Monitoring- és Informatikai Rendszer) kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések miatt tett feljelentése.

Fazekas Géza, a szervezet szóvivője elmondta, a Legfőbb Ügyészség soron kívül továbbítja a feljelentést az illetékes ügyészségnek, amelynek három napja van a feljelentés elbírálására: nyomozást rendelhet el vagy elutasíthatja azt, illetve feljelentés-kiegészítést írhat elő. Ismertette: Lázár hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést. Elmondta azt is: az érintett céggel és az EMIR-rel összefüggésben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2010 óta nyomoz költségvetési csalás gyanújával. Az ügyben jelenleg nincs gyanúsított.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ vasárnap közölte, hogy a magyar kormánynak 18 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Bizottságnak (EB) az európai uniós pályázatok nyomon követését szolgáló EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések miatt. Tájékoztatásuk szerint az Európai Unió súlyos szabálytalanságokat állapított meg nyolc, 2003 és 2009 között megkötött szerződés ügyében. ” A vizsgálatok során kiderült, hogy a felelős állami szervek a 2014-ben államosított Welt 2000 Kft. részére a közbeszerzési szabályokat súlyosan megsértve, a magyar állam érdekeivel ellentétes módon juttatták el üzleti köröknek annak az informatikai rendszernek a működtetését, amely 12 ezer milliárd forintot kezelt” – fogalmaztak, hozzátéve: az említett szabálytalanságok miatt a magyar kormánynak 18 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Bizottságnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kibertámadások érik az ukrán elnök honlapját az orosz közösségi portálok betiltása óta

szo máj 20 , 2017
Kibertámadások érik Petro Porosenko ukrán elnök hivatalos honlapját azóta, hogy az államfő elrendelte a hozzáférés letiltását Ukrajna területéről a Vkontaktye (VK) és az Odnoklassznyiki orosz közösségi portálokhoz, a Yandex keresőhöz és több más orosz internetes oldalhoz. Az ukrán elnöki hivatal Facebook-oldalán idézi Dmitro Simkivet, a hivatal helyettes vezetőjét, aki szerint […]
Orosz hacker