Emelte a tétet a Simplocker: újabb verziója garázdálkodik

virusxA szlovák it-biztonsági társaság, az ESET mérnökei által június elején felfedezett Simplocker új verziója jelent meg a napokban. Az Android platformon terjedő zsarolóprogram legújabb változata angol nyelven támad. A Simplocker bizonyos típusú fájlokat titkosít, ugyanakkor hamis FBI figyelmeztetést is megjelenít az okoseszközök kijelzőin, amely szerint gyermekbántalmazáshoz kapcsolódó tartalom található az érintett eszközön, majd felszólítja az áldozatot 300 dollár két napon belüli befizetésére.

Az új változat magasabb összeget kér, mint a Simplocker család korábbi variánsa, így gyanítható, hogy az előző sikereken felbuzdulva emelték a tétet és próbálnak még több pénz kinyerni az áldozatokból. „A korábbi verziókkal összehasonlítva a Simplocker ezen változata sokkal több fájltípust képes titkosítani és sokkal nehezebb is eltávolítani az eszközökről” – mondta Robert Lipovsky, az ESET kutatója.

A megoldás:
Azok, akik fájljait a Simplocker már titkosította, töltsék le az ESET ingyenes ESET Simplocker Decryptor alkalmazását, hogy minél előbb megoldást találjanak a fertőző malware által okozott problémákra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nyomoznak az Európai Központi Bank támadói ellen

pén júl 25 , 2014
Hackertámadás érte az Európai Központi Bankot (EKB), de érzékeny adatok nem kerültek veszélybe – közölte csütörtökön a frankfurti intézmény. A támadók az EKB honlapját kiszolgáló egyik adatbázis biztonsági védelmén hatoltak át, és az EKB rendezvényeire jelentkező személyek e-mailcímét és egyéb elérhetőségeit tartalmazó listáról szereztek adatokat. A hackertámadásra azután derült fény, […]
hacker