Eltörlik a roamingdíj-eltörlést: töketlenkedik az Európai Bizottság

1

alexander-wintersteinAz éles kritikák miatt visszavonta a roamingdíjak eltörlésére tett hétfői javaslatát az Európai Bizottság – jelentette be brüsszeli sajtótájékoztatóján Alexander Winterstein, az Európai Bizottság helyettes szóvivője. Elmondta: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az uniós polgárok véleményét meghallgatva arra utasította a bizottság illetékes munkacsoportját, hogy vonja vissza a szöveget, és kezdjen egy új javaslat kidolgozásába. A kritikák szerint a bizottsági javaslat jelenlegi formájában a inkább a mobilszolgáltatók további gazdasági érdekeit szolgálja azzal, hogy évi kilencven napra írná elő a díjak kötelező eltörlését és a korábbi várakozásokkal szemben nem tűzi ki a külföldi mobilhasználat miatt kiróható többletdíj eltörlését.

A legtöbb kritika a tervezet azon részét érte, amely szerint a szolgáltatók az időkorlátok túllépése után egy perc beszélgetés után legfeljebb négy centet, egy megabyte adatforgalom után 0,85 centet, sms-enként pedig egy centet számolhatnának fel. A roamingdíjak fizetése alól a most visszavont tervezet szerint legfeljebb háromszor, egymást követő harminc napos időszakra lehetett volna mentesülni. A felhasználóknak harminc napos külföldi tartózkodás után újból be kellett volna jelentkezniük az otthoni hálózatról, amennyiben el akarják kerülni a felárakat.

One thought on “Eltörlik a roamingdíj-eltörlést: töketlenkedik az Európai Bizottság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

"Orbitális" wifi lefedettség otthon

szo szept 10 , 2016
A NETGEAR augusztus végén piacra dobta a világ első tri-band, az otthoni wifi hálózatokat felturbózó rendszerét, az Orbi-t. Az Orbi új háromsávos wifi rendszere egy nagy területet, akár 372 négyzetmétert lefedő, folyamatosan elérhető wifi hálózatot biztosít – például a nagyobb családi házakban, nagy épületekben, kertekben, udvarokban, garázsokban. Az Orbi megismétli és […]