Előzetesben a brutális áruházi rabló

bilincsA Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványt tett a járásbíróság felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak az előzetes letartóztatását, aki egy hónapon belül kétszer is rablást követett el ugyanabban a bevásárlóközpontban. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2016. június 25. napján a délutáni órákban, illetőleg 2016. július 23. napján a reggeli órákban jelent meg egy szegedi bevásárlóközpontban. Mindkét alkalommal elrejtett a táskájában egy-egy mobiltelefont azzal a szándékkal, hogy azt ellopja oly módon, hogy fizetés nélkül kisétál az áruház területéről. Cselekményét azonban mindkét esetben az áruház biztonsági őrei észlelték és megpróbálták őt visszatartani.

Az első alkalommal a biztonsági őr a táskát elvette, azonban a gyanúsított a telefon megtartása végett megpróbálta azt a biztonsági őr kezéből kivenni és megütötte őt. Miután táskát nem tudta visszaszerezni elmenekült. A második alkalommal a biztonsági őr bántalmazása révén kijutott a táskával az áruházból és elszaladt. A gyanúsítottal szemben a Szegedi Rendőrkapitányság folytat kétrendbeli rablás bűntette miatt eljárást, mely nyomozásban a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés veszélye okán indítványozta az ügyészség az előzetes letartóztatás egy hónapi időtartamra történő elrendelését. Az előzetes letartóztatás tárgyában a mai napon fog dönteni a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bombajó üzletet kötött a NET'54

hét aug 15 , 2016
A NET’54 Üzleti Kommunikáció Kft. nyerte a Országos Tisztifőorvosi Hivatal tenderét. A 46 számítógép közel egy éves bérlésére kiírt beszerzés végleges összértéke nettó 16,054 millió forint lett, miközben a tenderen figyelembe vett legmagasabb ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlat is csak 16,79 millió forint volt. (Az egy számítógépre eső egyéves bérleti költség így […]