Előre a jövőbe: Izraelben tárgyalt Palkovics

A világ egyik vezető innovációs központjának számító Izrael kormányzati, egyetemi és vállalati vezetőivel tárgyalt az együttműködés lehetőségeiről a kutatás-fejlesztés, biotechnológia, önvezető autók, mesterséges intelligencia, kiberbiztonság és lézerfizika területein Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára. A szeptemberben a Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság társelnökének kinevezett Palkovics a kormányzati szinten elérhető eredményekről tárgyalt többek között Avi Simhonnal, az izraeli miniszterelnök gazdasági főtanácsadójával és Ami Appelbaummal, az izraeli innovációs hivatal elnökével.

A már létrejött közös fejlesztések és a Magyarországon tanuló több száz izraeli fiatal azt mutatja, hogy az oktatás területén jelentős érdeklődés van a kapcsolatok mélyítése iránt. A szakmai és tudományos együttműködés fejlesztésén túl az egyetemi vezetőkkel folytatott megbeszélések célja annak feltárása volt, hogy a magyar egyetemi kutatások eredményeit hogyan lehetne a fejlett izraeli innovációs környezetre alapozva üzleti céllal hasznosítani. Palkovics több olyan innovatív vállalattal is tárgyalt, amelyek együttműködésre törekszenek, vagy már jó kapcsolattal rendelkeznek magyar egyetemekkel, kutatókkal és vállalatokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Interneten keresett áldozatot a szexuális ragadozó. Megfogták

pén nov 3 , 2017
Gyermekpornográfia és kiskorúak szexuális kizsákmányolás céljából történő toborzásának gyanújával indult eljárás egy Erdélyi, Bihar megyei, 35 éves férfi ellen, akit Kolozsváron vett őrizetbe a rendőrség. A Kolozs megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrség szervezett bűnözéssel fogalkozó ügyosztálya és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei kedden vették őrizetbe […]

Friss, ropogós