Ellopták Trump egyik biztonsági emberének laptopját bizalmas adatokkal

Ellopták az amerikai elnök védelmét is ellátó Secret Service biztonsági szolgálat egyik munkatársának laptopját New Yorkban, a Trump-torony részletes alaprajzával és Hillary Clinton volt külügyminiszterre vonatkozó adatokkal.

A laptop a Secret Service munkatársának autójából tűnt el Brooklynban még csütörtökön, de csak pénteken este hozták nyilvánosságra. A szolgálat közlése szerint a tárolt adatok kódoltak, elvileg nem lehet hozzájuk férni, és titkosított adatok nincsenek a számítógépben. Olyan bizalmas dokumentumok viszont vannak a gépben, mint például a Clinton volt elnökjelölt e-mail-botrányának büntetőjogi vizsgálatára vonatkozó részletek vagy a Trump-torony veszély esetére kijelölt evakuálási útvonalai. Eltűnt a gépkocsiból a titkosszolgálat zártláncú kommunikációra használt rádiója is, amely azonban szintén kódolt. Az incidens riadalmat keltett, hiszen Trump elnök családja – felesége és kisfia – egyelőre, a tanév végéig még a Trump-toronyban lévő lakrészben lakik, s a Trump-vállalatbirodalom központja is a felhőkarcolóban van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jönek az ADATA SD600 külső 3D NAND SSD meghajtói

ked márc 21 , 2017
Az ADATA Technology bemutatta az SD600 külső SSD-jét, ami 3D TLC NAND chipekre épül és elérhető 256 GB és 512 GB méretben. A meghajtók elérhetik a 440 MB/s olvasási- és 430MB/s írási sebességet, így könnyen felülmúlják a külső winchestereket. Mindössze 90 grammos SD600 elérhető teljesen fekete és vörös-fekete színekben. Az […]

És még ez is...