Ellison: tömegesen váltanak a cégek SAP-ról Fusion ERP-re

Larry EllisonAz Oracle bejelentette 2021-es pénzügyi évének harmadik negyedéves eredményeit. A teljes negyedéves árbevétel három százalékkal, 10,1 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához képest. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó árbevétel 5 százalékkal 7,3 milliárd dollárra nőtt. A felhő és telepített licencek értékesítésének bevétele négy százalékkal 1,3 milliárd dollárra nőtt. A harmadik negyedévben a GAAP szerint számított működési eredmény tíz százalékkal 3,9 milliárd dollárra nőtt, a működési nyereséghányad pedig 38 százalék volt.

„Óriási előnyünk a felhőalapú ERP piacon tovább növekedett, mivel a Fusion ERP értékesítése harminc százalékkal, a NetSuite ERP pedig 24 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben. A társaság gyorsan növekvő, nyereséges, több milliárd dolláros felhőalapú ERP-üzletágai hozzájárultak ahhoz, hogy az előfizetésből származó bevételek öt százalékkal, a működési eredmény pedig tíz százalékkal növekedjenek a negyedévben. Az előfizetési bevételek most az Oracle összes bevételének 72 százalékát teszik ki, és ez a jól kiszámítható, visszatérő bevétel a költségfegyelem mellett lehetővé teszi a nem GAAP-os részvényenkénti nyereség két számjegyű növekedését” — mondta Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója.

„A harmadik negyedévben az Oracle második generációs felhőinfrastruktúrája ismét növelte ügyfelei számát, és a bevétele száz százalékot meghaladó mértékben növekedett. A lehető leggyorsabban nyitunk új felhőrégiókat, hogy támogassuk gyorsan növekvő, több milliárd dolláros infrastruktúra üzletágunkat. Az alkalmazások terén az elemzők továbbra is az Oracle felhő ERP megoldását rangsorolják egyértelműen az első helyre, és ebben a negyedévben az Oracle dollárszázmilliós összértékben írt alá szerződéseket nagyvállalatokkal, amelyek SAP ERP-ről váltottak Oracle Fusion ERP-re” — mondta az Oracle elnöke és technológiai igazgatója, Larry Ellison.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NKE - Vodafone együttműködés a biztonság jövőjéért

sze márc 17 , 2021
ShareTweetPinShareKonzorciumi partnerként fogja segíteni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratóriumát a Vodafone Magyarország – közölte a távközlési vállalat. Az országos hatáskörű kutatóhely olyan területeken folytat kutatást és fejlesztést, mint az intézményeket, a településeket és a határvédelmet érintő, technológia-alapú biztonsági kérdések, valamint a kiberbiztonság és az 5G. A […]
Kézfogás

És még ez is...