Elkezdődött az Extreme Digital és az eMAG egyesülése

Várkonyi Balázs eMAGElkezdődött a magyar tulajdonú Extreme Digital és a dél-afrikai hátterű eMAG magyarországi leányvállalatának egyesülése, miután októberben a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a fúziót, a végleges összeolvadás hét-nyolc hónap alatt történik meg.

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital Zrt. ügyvezetője elmondta, hogy az eMAG magyarországi leányvállalatát működtető Dante Kft. megvásárolja az Extreme Digital 100 százalékos tulajdonrészét, az adásvétel jogi része novemberben lezárul. A létrejövő cégben 52 százalékos tulajdonrésze lesz a Dante Kft.-nek, és 48 százalékos részesedése az Extreme Digitalnak. A cég új nevet is kap majd. A két igazgatói posztot az Extreme Digital alapítói, Várkonyi és Kelemen Gyula töltik majd be, a kereskedelmi igazgatót pedig az eMAG delegálja. Ezután kezdődik a két webáruház működésének összehangolása és optimalizálása.

A két online áruház az idei ünnepi szezonra még külön készül, mindkét megszokott webcímen lehet vásárolni. Ez hosszabb távon is így marad, a két külön nevet a közös irányítás alatt is megtartják – hangsúlyozta Várkonyi. A fúzióval egy hatszáz dolgozót foglalkoztató, nyolcvanmilliárd forint nettó árbevételű vállalat jön létre a magyar piacon, a cél ennek megháromszorozása öt éven belül. Az Extreme Digital az idén szeptemberben lezárt üzleti évben 41,2 milliárd forintos árbevételt ért el az előző évi 36 milliárd forint után, az elvégzett jelentős beruházások miatt az adózás utáni eredmény mintegy harmincmillió forint volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megfordult a világ: a fiatalok tanítják az időseket

sze nov 13 , 2019
A digitális tudásmegosztást ösztönzi a Magyar Telekom programja, amelynek keretében fiatalok segítenek idősebbeknek eligazodni a digitális világban, a program 13 város iskoláiban indul november 6-án – jelentették be a program szervezői. A szervezők szerint a Legyél Te is Most generációs kezdeményezés nagy segítség az idősebbeknek az új technológiák elsajátításához, összeköti […]

Friss, ropogós