Elkészült az EDIH-hé válás szempontrendszere

Elkészült az Európai Digitális Innovációs Központok létrehozásáról szóló előzetes jelentkezési felhívás tervezete

Az Európai Bizottság a Digitális Európa Program keretében kiadta az Európai Digitális Innovációs Hubok (EDIH) létrehozásáról szóló munkaanyagát, amelyben új finanszírozási programmal, 26,8 millió eurós keretösszeggel fejleszti a 2021 és 2027 közötti időszakban a tagországok gazdaságainak és társadalmainak digitális fejlődését. Az uniós kötelezettségnek eleget téve az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elkészítette az EDIH-ek létrehozásáról szóló „Előzetes jelentkezési felhívás” tervezetét, amely alapján a lehetséges hazai EDIH-ek kiválasztásra kerülnek.

A digitalizáció elengedhetetlen a versenyképesség megtartásához, üzleti folyamatokba, termékekbe és szolgáltatásokba történő integrálása pedig nagymértékben hozzájárul a cégek, valamint a közszektor szereplőinek hatékonyságnöveléséhez. A kezdeményezés célja, hogy az európai kapacitások megerősödjenek a nagy teljesítményű számítástechnika, a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság és a korszerű digitális készségek terén, valamint, hogy támogassa elterjedésüket a gazdaságban és társadalomban. Annak érdekében, hogy ezeket a képességeket a vállalatok és a közigazgatás ténylegesen fel tudják használni, az EDIH-ek szorosan együttműködnek az illetékes szakosodott központokkal és gondoskodnak arról, hogy a vállalatok és a közigazgatás kísérletezzen ezen technológiákkal és alkalmazza azokat a konkrét igényeik szerint — olvasható az ITM közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tíz év alatt akár nyolezerszeresére növekedhet a vezetéknélküli hálózatok sebessége

hét jún 29 , 2020
Tíz év múlva már a 6G-t is használunk a ComputerWeekly szerint. 2030 környékére elterjedhetnek az 5G-nél akár nyolcezerszer gyorsabb hatodik generációs, azaz 6G-hálózatok. A hálózat teljes mértékben megalapozhatja az önvezető autók szinte kizárólagos térhódítását, megjelenhetnek a levegőben közlekedő, “önrepülő szállítógépek” is. Elterjedhetnek a teljes mértékben személyre szabott termékek, amelyek akár […]
antenna