Elkészült a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat fejlesztése

optikai kábelBefejeződött a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) fejlesztése, az Elektronikus Közigazgatási Program (EKOP) keretében 3,2 milliárd forintos költségvetéssel megvalósuló projekt hivatalosan október utolsó napján zárul – jelentette be Teller Gábor, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. projektvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón. A teljes összeg 85 százaléka volt uniós támogatás, a kisebb hányadot nemzeti forrásból fedezték. A 3,2 milliárd forintból a NISZ használt fel 2 milliárd 850 millió forintot, a kisebb hányadot a Nemzeti Kibervédelmi Intézet költötte el — tette hozzá a projektvezető.

Az NTG-n keresztül a kormányzati és közigazgatási intézmények minden eddiginél több telephelye válik elérhetővé a nagy biztonságú elektronikus hírközlési szolgáltatásokkal. A fejlesztéssel költséghatékonyabb hang- és adatkommunikációs szolgáltatásokat használhatnak a közigazgatás szereplői, javul a hangszolgáltatások minősége, csökkennek az üzemeltetési költségek, és javulnak az üzemeltetési és biztonsági feltételek is. A projekt 2013 decemberében kezdődött és összesen 43 közbeszerzést írtak ki az egyes részleteire.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

LG: csökken a nyereség

hét nov 2 , 2015
Nyereséggel zárta az idei harmadik negyedévet az LG Electronics Inc. (LG). A vállalat 106,8 millió dolláros (124,8 milliárd won) nyereséget realizált 2015 július és szeptember között. Az üzletágak közül az időszak során a Home Appliance & Air Solution Company teljesített a legjobban, már ami a működési eredményességet jelenti. Az LG […]
won