Elindult az Oracle Database Service for Microsoft Azure

felhőAz Oracle és a Microsoft együttműködése révén az Azure-ügyfelek közvetlen, egyszerűsített hozzáférést kapnak Oracle adatbázisokhoz az Oracle Cloud Infrastructure-ben (OCI).

Az Oracle és a Microsoft bejelentette az Oracle Database Service for Microsoft Azure általános elérhetőségét. Ezzel az új ajánlattal a Microsoft Azure ügyfelei fél kézzel hozhatnak létre, érhetnek el és felügyelhetnek vállalati szintű Oracle Database szolgáltatásokat az OCI szolgáltatásában. A felhasználók az Azure-ra migrálhatnak vagy új alkalmazásokat építhetnek rá, majd csatlakozhatnak az OCI-on futó, nagy teljesítményű és nagy rendelkezésre állású, menedzselt Oracle adatbázis-szolgáltatásokhoz, például az Autonomous Database-hez.

“A multicloud teljesen új értelmet nyer az Oracle Database Service for Microsoft Azure bevezetésével. Ez a szolgáltatás, amelynek célja, hogy átlátható módon, intuitív és egyszerű hozzáférést biztosítson az Azure-felhasználók számára az Exadata adatbázis-szolgáltatáshoz és az autonóm adatbázishoz, az Azure és az Oracle ügyfeleinek arra a kritikus igényére válaszol, hogy a legújabb Oracle adatbázis-technológia előnyeit Azure-szolgáltatásaikban is alkalmazhassák. A szolgáltatásoknak ez a kombinált és interaktív összekapcsolása a nyilvános felhőkön keresztül megteremti a többfelhős élmény alapjait, és merész iránymutatás arra nézve, hogy merre tart a felhő jövője. Hatalmas előnyökkel járhat az ügyfelek, a fejlesztők és a felhőszolgáltatások egészének szempontjából” – mondta Carl Olofson, az IDC adatkezelési szoftverekért felelős kutatási alelnöke.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kvantumtechnológia: állítólag magyarország meghatározó szerepet érhet el

pén júl 29 , 2022
Borhy László, az ELTE rektora szerint Magyarország a kvantumtechnológiában a szoftverfejlesztésben meghatározó szerepet érhet el. Az ELTE informatikai és természettudományi karai a Kvantuminformatikai Nemzeti Laboratóriumban folyó kutatómunkához beszereztek egy Közép-Európában egyedülálló, a világ élvonalát képviselő fotonikus processzort. Ez a versenyképes alap- és alkalmazott kutatások egyik fő eszköze lesz, támogatva az […]
Borhy László, az ELTE rektora