Elindult az ÉletMentő applikáció

Elindult a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új, ÉletMentő elnevezésű applikációja, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást. Az applikáció amellett, hogy pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is. Az ÉletMentő applikáció már három országban – Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában – sikeresen működik. Csehországban már több mint egymillióan töltötték le az alkalmazást, és több mint negyvenezer esetben adtak le segélykérést. A felhasználói visszajelzések alapján a leggyakrabban végtagtörések, allergiás reakció, illetve szívroham esetén kértek segítséget az applikáción keresztül. Az alkalmazást a cseh Medical Information Technologies fejleszti, és a hazai változat fejlesztése során felhasználják e három ország tapasztalatait, de kifejezett cél, hogy egy teljesen lokalizált, a hazai igényeknek megfelelő tartalom jöhessen létre.

„A Vodafone-nál törekszünk a legújabb, leginnovatívabb technológiák, mint a NB-IoT vagy az 5G bevezetésére. A Vodafone Alapítvány keretében pedig igyekszünk ezeket az innovatív technológiai megoldásokat a társadalom, a közjó szolgálatába állítani. Az innováció önmagában mit sem ér, ha nem tesszük széles körben mindenki számára elérhetővé. Az Életmentő applikációval olyan innovatív megoldást vezetünk be Magyarországon, amely a teljes társadalom számára hasznos lesz, hiszen a legkritikusabb pillanatokban nyújt segítő keze.” – mondta el Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese és a Vodafone Alapítvány kuratóriumának tagja. „Ismét nagyot léptünk előre egy még hatékonyabb, digitalizált OMSZ építésében annak érdekében, hogy még több életet tudjunk megmenteni” – nyilatkozta Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója. Célunk, hogy minél több ember letöltse az applikációt és így még gyorsabban tudjunk segíteni — tette hozzá Csató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Artisjus: már a személyi számítógépek után is jár a juss

ked jan 28 , 2020
Idén, január 1-től bővül az Artisjus védjegyes címkék viselésére kötelezett termékek köre. Ettől az időponttól az asztali és hordozható személyi számítógépeket (pc-ket) is el kell látni Artisjus-védjegyes címkével. Ezért Artisjus-védjegyes hologramos címkével kell ellátni a korábbiakon kívül az az audio, illetve audiovizuális tartalom tárolására, illetve lejátszására alkalmas nem hordozható személyi […]

És még ez is...